Tasarruf yapmayan emekli bin pişman

Tasarruf yapmayan emekli bin pişman

Ekonomi Haberleri

AvivaSA'nın yaptığı araştırmaya göre emeklilerin %89'unun, çalışma hayatları süresince daha fazla tasarruf yapmadıkları için pişman olduğunu gösteriyor.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat, ortağı Aviva'nın İngiltere'de 4 yıldır düzenli olarak yaptığı "Emeklilik Öncesi Tasarruf Bilinci ve Emeklilik Döneminde Refah Koşulları" pazar araştırmasını Türkiye'ye taşıdı. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Samsun, Adana, Kayseri, Trabzon, Erzurum, Malatya, Gaziantep ve Edirne olmak üzere toplam 12 ilde 821 kişi ile yapılan araştırma, emeklilerin yüzde 89'unun tasarruf yapmadığı için pişman olduğu gerçeğini ortaya koydu.
AvivaSA Emeklilik ve Hayat CEO'su Meral Eredenk Kurdaş, AvivaSA'nın bireyleri belirsizlik korkusundan kurtarmak hedefiyle çalıştığını belirterek "Hem hayat sigortası hem de bireysel emeklilik alanında farkındalık oluşturmak bizim temel misyonumuz. Bu amaçla tüketicilerin tasarruf tutumları ve emeklilik dönemleri ile ilgili araştırmaları düzenli olarak yapıyoruz" dedi. Eredenk Kurdaş, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de yaptığımız araştırma sonucunda gördük ki çalışanlar hayata daha pozitif bakarken emekliler daha negatif bakıyor. Bireyler, aktif çalışma yaşamını bıraktığı andan itibaren çalışırken elde ettikleri geliri dengeleyecek bir hazırlık yapmadıkları takdirde ortalama refah seviyesinde hızlı bir düşüş yaşıyor. Bu nedenle emeklilik dönemlerinde hayata daha hazırlıksız yakalanıyor ve haliyle daha mutsuz oluyorlar. İngiltere'de yaşamak ile Türkiye'de yaşamak arasındaki fark, bu araştırmayla ortaya çıkıyor. Emeklilik dönemindeki bu açığa ancak BES ilaç olabilir." Güven Adalı İSTANBUL
nbsp;Tasarruf yapmayan emekli bin pişman


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...