Tasarımından AR-GE'sine kadar her şey yerli olacak

Tasarımından AR-GE'sine kadar her şey yerli olacak

Ekonomi Haberleri

Geliştirilen 2 yerli elektrikli otomobili Mercedes, Peugeot ve Volkswagen'in bazı modellerinde imzası bulunan Murat Günak tasarlayacak.

TÜBİTAK'ın çağrısını yaptığı Türk malı elektrikli arac¸ üretimi için 100 milyon liralık Ar-Ge desteği kapsamında finale kalan 6 projeden ikisi Ankaralı firma tarafından geliştirildi. "Etox" adı verilen araçları tasarlayacak olan Murat Günak, "Türkiye'ye elektrikli otomobil kazandırmak istiyoruz ama sadece elektrikli araba yetmez çünkü insanların beğenmesi lazım. Biz bir marka kuracağız. Teknikle tasarımı bir araya getirip, çok güzel bir araba yapmak istiyoruz" ifadesini kullandı. Projeyi tamamlayıp üretime başlamalarının 2-3 yılı bulacağını aktaran Günak, "Aklımda şahane bir tasarım var ama üzerinde çalışmak lazım. Bizim arabamız da sportif ve dinamik olacak ama arabamız spor değil, ekonomik olacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...