Tasarım vadisi kurulacak

Tasarım vadisi kurulacak

EKONOMİ Haberleri

Türk tasarımını dünyaya açacak önemli bir çalışma hayata geçiriliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yeni dönemde tasarım konusunda izleyeceği yol haritasını tamamladı.

Osman Çobanoğlu ANKARA

2018 ve 2020 yıllarını kapsayan Tasarım Stratejisi ve Eylem Planı’na göre işletmelerin tasarımla ilgili her türlü bilgi, veri, araştırma ve danışmanlık ihtiyaçlarını karşılayacak yapı ve merkezlerin yer alacağı Tasarım Vadisi kurulacak. Vadi bünyesinde tasarım stüdyoları, ulusal tasarım araştırma merkezi, tasarım kütüphanesi gibi yapılar kurularak tasarımcıların ve sanayinin etkileşim içerisinde faaliyet göstermeleri sağlanacak. Bu kapsamda dünyadaki örnek tasarım kümelenme modelleri incelenerek, Türkiye’de tasarım faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgeler dikkate alınarak yer tespiti ve fizibilite raporu hazırlanacak. Eylem planıyla Türk Tasarım Danışma Konseyi daha etkin hâle getirilecek. Tasarım süreçlerinin etkin yönetimi konusunda eğitici ve bilgilendirici faaliyetler düzenlenecek. AR-GE ve tasarım merkezlerinde tasarım yapma, geliştirme ve yönetimi konularında profesyonel tasarımcılar eğitim verecek. Ayrıca tasarım alanında girişimcilik desteklenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...