Taner Yıldız: Nükleerden taviz yok

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Taner Yıldız: Nükleerden taviz yok

Ekonomi Haberleri  / İHA

"Uluslararası 14. Enerji Arenası "Jeopolitik ve finans ekseninde değişen enerji paradigmaları" başlığıyla Conrad Otel'de yapıldı.

Programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Konuşmacı olarak katıldı.
Programda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız bu tür organizasyonlarda yapılan bildirimlerin, konuşmaların kendilerince takip edildiğini dikkate alındığını vurguladı.
"Gerçek yatırımcının önünü açmak adına gerek özel gerekse kamuya önemli görevler düşüyor" diyen Bakan "Her bir yatırımcımıza yardımcı olmak isteriz ama daha önce yatırım yapacakları da dikkate almamız gerekir. Gerek kamu gerek özel sektör ayrım yapılmaksızın mutlaka bu dönemde bunları gerçekleştirmek durumundayız" diye konuştu.

NÜKLEER POLİTİKAMIZ SÜRECEK
Fukuşima faciasının ardından kimi ülkelerin nükleere bakış açısında değişiklikler olduğunu vurgulayan Bakan Yıldız "Bunun çok gerçekçi olmadığını farklı gerekçelerle anlatmıştım. Yani sizin nükleer güç santralını ülkenizde yapmıyor olmanız veya yaptığınız nükleer santralı yapmıyor olmanız, komşu ülkeden alıyor olmanız bu gerçeği değiştirmez. Gerek Çernobil gerekse Fukuşima olaylarından sonra temel nükleer politikalarını hemen herkes devam ettiriyor. Türkiye'de nükleer güç santralleri ile ilgili kararlığını devam ettiriyor" diye konuştu
2 yıl önce doğalgaz konusundaki önemli başlıklardan birisinin 'al ya da öde' konusu ile ilgili olduğunu belirten Yıldız "3.1 milyar metre küplük Rusya Federasyonu ile ilgili olan 'al ya da öde' bu yılın sonunda sıfırlanmış olacak. Kamuoyunda yanlış anlaşılan 'biz almadığımız gazın bile parasını ödüyoruz' konusu. Bizim almadığımız 1 metre küp bile gazımız kalmayacak yine 1 dolar bile her hangi bir tedarikçi de paramız kalmayacak" dedi.

ÖZEL SEKTÖRE 4 MİLYAR METREKÜP
Bakan Yıldız yılbaşından sonra '6 artı 4' kapsamında gelecek 10 milyar metre küp gazın 4 milyar metre küpünün Rusya ile yapılacak yeni bir müzakere başlangıcı ile beraber özel sektörün kullanımına açılacağını belirtti.
Bölgedeki siyasi gelişmelere de değinen Yıldız "Gerek Rusya gerekse İran ve diğer ülkelerle enerji politikamız olağan şekliyle devam edecek" dedi.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...