Talep patladı fiyatlar arttı

Talep patladı fiyatlar arttı

EKONOMİ Haberleri

Yılın ilk üç ayındaki yabancı turist sayısında geçen yıla oranla yüzde 25’lik artışın yaşandığı Antalya’da, taleplerin artması üzerine yaz sezonu için erken rezervasyon kampanyaları kaldırıldı.

Fiyatlar ise yaklaşık yüzde 10 arttı. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca “Haziran, temmuz, ağustos için birçok yerde erken rezervasyon kampanyalarını iptal ettik. Çünkü çok ciddi talep var. Almanlar geri dönüyor, çok sevindirici. İlk üç ayda en fazla gelen turist konusunda Almanlar ilk sırada yer aldı. Polonya’da da ciddi artış var. ‘Ölü sezon’ diye adlandırdığımız nisan, mayıs, eylül ve ekim aylarına yöneldik” dedi. Türkiye’nin bugün her kesimden turisti ağırlayabilecek tesislere, ürün çeşidine sahip olduğunu belirten Atmaca “Ülkemizde yıldızsız pansiyonumuz da var, odasını 15 milyon dolara satan otelimiz de var. Turist sayısında artış bu şekilde devam ederse, 70 milyon turist hedefi hiç hayal değil. Elli milyar dolar gelir konusunda çok emin değilim, ama fiyatlarımız artıyor. Türkiye için hedeflere ulaşmamak mümkün değil” değerlendirmesinde bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...