Taksimetre ücretini yola çıkmadan görün! Milyonları rahat ettirecek uygulama 'indirim' ile başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Taksimetre ücretini yola çıkmadan görün! Milyonları rahat ettirecek uygulama 'indirim' ile başladı

Ekonomi Haberleri

İstanbul'un yeni taksi çağırma uygulaması 'TAKSİ-M' tanıtıldı. Yeni uygulamayla birlikte tüm yolculukların bilgileri yolcu tarafından istenildiği zaman verilebilecek, kayıp eşyalar TAKSİ-M uygulamasıyla çabuk bulunacak. Ayrıca yolcular, gidecekleri yeri uygulamaya girerek taksimetre ücretini önceden görebilecekler.

Milyonlarca İstanbullunun en büyük sorunları arasında yer alan 'taksi problemi'ne çözüm arayan İstanbul Taksiciler Esnaf Odasının (İTEO), yeni taksi çağırma uygulaması 'TAKSİ-M'in tanıtımı yaptı. Müşterilere yenilikçi özellikler sunacak olan uygulama, İstanbul'da seyahat edenlerin taksi deneyimini kolay, güvenli ve keyifli hale getirecek. Yolcular, uygulama ile hem taksi çağırabilecek hem de kredi kartlarıyla ödeme yapmak için güvenli ve kullanımı kolay bir platforma sahip olacak.

TAKSİMETRE ÜCRETİ ÖNCEDEN GÖRÜLEBİLECEK

Yolcuların, gidecekleri yeri uygulamaya girerek taksimetre ücretini önceden görebileceğini belirten İTEO Başkanı Eyüp Aksu, "Bu sayede yolculuklarına başlamadan önce maliyeti önceden bilerek, daha planlı bir şekilde hareket edebiliyorlar" diye konuştu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Aksu ayrıca, uygulamada yolcuların taksicileri puanlama özelliğinin de bulunduğunu dile getirdi. Bu sayede yüksek puanlı sürücüler öncelikli olarak çağrı alacak, yolcuların en yüksek puanlı sürücülerle yolculuk yapmaları sağlanacak.

Hedeflerinin hem sürücülerin performansını artırmak hem de yolcuların daha güvenli bir yolculuk yapmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Aksu, "Uygulama üzerinden sarı, turkuaz ve siyah lüks taksilere erişim sağlanabiliyor. Yolcular gidecekleri adresi uygulama üzerinden belirterek adres tarifi ile uğraşmadan konforlu bir yolculuk gerçekleştirebiliyor. Ayrıca TAKSİ-M uygulamasıyla yolcuların gideceği yöne göre, Anadolu veya Avrupa Yakası taksileri arasından en uygun taksilerle eşleştirme yapıyor. Bu sayede yolculara gitmek istedikleri yere en uygun taksi yönlendirilmiş oluyor. Müşterilerin taleplerine uygun araçlar gönderilerek, enerji ve kaynak tasarrufu sağlanıyor. Bu da çevre dostu bir ulaşım modelinin benimsenmesini sağlarken taksi ekosisteminin toplam verimliliğinin artırılmasına yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 3 İNDİRİM KAMPANYASI

Aksu, uygulamanın sürücülere en düşük komisyon ücreti sunduğunu ifade ederek, kredi kartlarıyla çevrim içi ödeme seçeneğinin yüzde 3 indirim kampanyası ile başladığını söyledi. "Bu kampanya 1 Mayıs'a kadar geçerli olacak ve yolcuların taksilerinde daha uygun fiyatlarla seyahat etmelerine olanak tanıyacak" diyen Aksu, şunları kaydetti:

"Android ve iOS destekli cihazlar için hazırlanan TAKSİ-M uygulama marketlerden indirilebiliyor. TAKSİ-M diğer uygulamalardan çok farklı bir teknoloji. Ödüllendirme ve cezalandırma işlemi de uygulamamızda var. Ayrıca diğer uygulamalarda kampanya yok. Bizim uygulamamızda kampanyalar yapıyoruz. Maksat taksi uygulaması ile taksi bulma sorununu çözmek." (AA)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...