Taksiler taksimetre kuyruğunda: Zamlı tarife için geri sayım başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Taksiler taksimetre kuyruğunda: Zamlı tarife için geri sayım başladı

Ekonomi Haberleri

İstanbul’da uzun tartışmaların ardından zamlı taksi ücretleri için geri sayım başladı. Taksiler taksimetre güncellemesi için kuyruğa girdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin kararı sonrasında toplu ulaşım ve taksi ücretlerine zam geldi. Taksimetre açılış ücreti 12,65 TL’den 19,17 TL’ye, sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 8,51 liradan 13,75 TL’ye, sarı taksi zaman tarifesi ücreti saatlik 100,80 TL’den 152,73 TL’ye, sarı taksi indi-bindi ücreti ise 40 TL’den 70 TL’ye yükseldi.

TAKSİMETRE KUYRUĞU UZADI

Yüzde 100 oranında zam bekleyen taksiciler yapılan zammı kabul etmese de uzun tartışmaların ardından UKOME'nin yaptığı zamda anlaşıldı. Yapılan zammın ardından taksici esnafı, taksimetre cihazlarını güncellemeye başladı. Taksiciler Bağcılar'da güncelleme için uzun kuyruk oluşturdu. Bir taksinin taksimetre güncelleme fiyatı 1.850 TL. Yapılan zam sonrasında bu gece uygulamaya geçecek yeni tarife nedeniyle taksi şoförleri taksimetre ayar istasyonlarına gelerek cihazlarını güncelledi.

ZAMLI TARİFE NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

Bugün son olan eski fiyatlar bu gece yarısından itibaren geçerli olacak ve taksimetrelere otomatik olarak yansıyacak. Cihazını güncelleyen taksiciler yeni tarifeyi yeterli bulmadığını ifade ediyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...