Tahran’da Türk ticaret merkezi hizmete açılıyor

Düzenleyen:
Tahran’da Türk ticaret merkezi hizmete açılıyor

Ekonomi Haberleri

Ambargoların kalkmasının ardından Fransa’nın 10 milyar dolarlık 118 adet Airbus sattığı, İtalya'nın 6.2 milyar dolar, Almanya'nın ise 2 milyar doların üzerinde anlaşma imzaladığı İran’da; Türkiye “Biz de varız” demeye hazırlanıyor.

Buket Güven ANKARA
Türkiye’nin Tahran’da açacağı Ticaret Merkezi 22 Haziran’da hizmete girecek. Aynı zamanda bir ilk olma niteliğini taşıyacak olan merkez, 4 bin metrekarelik alanda kurulacak. Binada hazır giyim, ev tekstili, deri ürünleri, ayakkabı, iklimlendirme ve otomotiv sektörlerinden 60 şirket yer alacak. Ziraat Bankası ve İran’ın ambargolar sırasında da kullandığı Halk Bankası'nın birer şube açması öngörülüyor. THY’nin de ofis açması bekleniyor. Bu arada Türkiye’den bir şirket, yaklaşık 700 milyon dolar yatırım bedeli olan 2 hastanenin ihalesini kazanmış, Tebriz ve Bezirgan arasındaki 1 milyar dolarlık karayolu yapım ihalesini de Bergiz İnşaat almış, İran Yol Bakanlığı da 10 milyar dolarlık yapım işini ihale açmadan Türk şirketlerine verebileceğini söylemişti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...