Suudi prensten petrol açıklaması: Arz kesintileri uzun süre devam edecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Suudi prensten petrol açıklaması: Arz kesintileri uzun süre devam edecek

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

OPEC+ grubunun en büyük petrol üreticileri arasında yer alan Suudi Arabistan, arz kesintilerinin uzun bir süre devam edebileceğini açıkladı.

OPEC+ grubunun en büyük üreticisi Suudi Arabistan’ın Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman, petrol arzı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Prens Salman,  petrol arz kesintileri uzun bir süre devam edebileceğini, gelecek yılın ilk çeyreğinin ötesine kadar "kesinlikle" sürebileceğini söyledi.

Prensin açıklaması, OPEC+'ın yarısına yakını Suudi Arabistan'a ait olmak üzere günde 2 milyondan fazla varillik arz kesintisi duyurmasının ardından geldi. Bloomberg'e konuşan Salman, kesintinin piyasa koşullarının değerlendirilmesinin ardından kademeli bir şekilde sona ereceğini belirtti.

RUSYA, SUUDİ ARABİSTAN VE BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ'Nİ ZİYARET EDECEK

Konuya yakın kaynakların aktardığına göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, OPEC+ oluşumundaki partnerleri Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret etmesi bekleniyor. Şu anda Rusya, toplam petrol ihracatının yüzde 40'ını karşılıyor.

Suudi prensten petrol açıklaması: Arz kesintileri uzun süre devam edecek

Beklenen görüşmelerde, petrol piyasasının durumu ana gündem maddesi olacak. Ukrayna savaşı sonrası yalnız bırakılmaya çalışılan Putin, bu kapsamda nadir dış ziyaretlerinden birini gerçekleştirecek.

OPEC+, EK ARZ KESİNTİSİNDE ANLAŞTI

Reuters'ın haberine göre, OPEC+ ülkelerinin enerji ve petrol bakanları, günlük yaklaşık 2 milyon varil ek arz kesintisi uygulanmasına yönelik prensipte anlaşma sağladı. Suudi Arabistan, günlük 1 milyon varillik üretim kesintisi uygulamasını bir yıl daha uzatma kararı alırken, Diğer OPEC+ üyeleriyle birlikte Rusya da 2024'ün ilk üç ayı için günlük üretimi 500 bin varil azaltacağını açıkladı.

Uzmanlara göre Suudi Arabistan, üretimi sınırlandırarak petrol fiyatlarını yüksek tutmaya çalışıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...