Sütün de reçelini yapacaklar

/ Kaynak: AA
Sütün de reçelini yapacaklar

Ekonomi Haberleri  / AA

Burdur'da yaklaşık 1 milyon lira yatırımla süt reçelı̇ ı̇mal tesı̇sı̇ kurulacak.

Hayvancılık ve su¨t u¨reticiligˆi bakımından yogˆun faaliyet go¨sterilen Burdur'da, yaklaşık 1 milyon lira yatırımla su¨t rec¸elı· ı·mal tesı·sı· kurulacak. Tesiste nihai tu¨ketime yo¨nelik su¨t rec¸elinin yanı sıra bisku¨vi endu¨strisinde kullanılmak u¨zere de pis¸irilmis¸ su¨t rec¸eli üretilecek.Nes¸elı· Su¨tc¸u¨ Tarım, Hayvancılık, Gıda, İns¸aat, Emlak, San. ve Tı·c. Ltd. Ştı·, Burdur'un Merkez ilc¸esı· Kıs¸la Mahallesı· Organı·ze Sanayı· Bo¨lgesı·'nde su¨t rec¸elı· ı·mal tesı·sı· kurmak için harekete geçti. nbsp;Burdur ve c¸evresi, hayvancılık ve su¨t u¨reticiligˆi bakımından yogˆun faaliyet go¨sterilen bo¨lgeler arasında yer alıyor. Bo¨lgede su¨t u¨reticiligˆi c¸ogˆunlukla ku¨c¸u¨k aile is¸letmeciligˆi s¸eklinde yapılırken, son yıllarda kurulan daha profesyonel c¸iftliklerde de su¨t u¨retimi gerçekleştiriliyor. Bo¨lgede c¸igˆ su¨tten tereyagˆı, peynir, kas¸ar peyniri ve benzeri su¨t u¨ru¨nleri imal eden tesisler bulunurken, su¨t rec¸eli imalatı yapan tesis yer almıyor. Proje konusu tesiste nihai tu¨ketime yo¨nelik su¨t rec¸elinin yanı sıra bisku¨vi endu¨strisinde kullanılmak u¨zere de pis¸irilmis¸ su¨t rec¸eli üretimi de planlanıyor.
Projenin faaliyete gec¸irilmesiyle ilin u¨retim dinamiklerine ve ekonomisine katkı sagˆlanması ve c¸alıs¸tırılacak personel ile istihdama katkıda bulunulması amaçlanıyor.
Tesiste, yılda 14 bin 700 ton c¸igˆ su¨t is¸lenerek 5 milyon 970 bin kilogram su¨t rec¸elinin u¨retiilmesi planlanıyor. nbsp;
Ekonomik o¨mru¨nu¨n 50 yıl olması planlanlanan tesis, modernizasyon c¸alıs¸maları ve teknoloji destegˆi daha uzun yıllar hizmet verebilecek kapasitede bulunuyor.
Proje bedeli 950 bin lira olan tesisin üretim aşamasında 57 kis¸ilik bir ekibin istihdam edilmesi öngörülüyor. nbsp;
İnşaat aşaması tamamlanan tesis, bin metrekarelik alanda faaliyet gösterecek.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...