Sulu çiğ köfte satamayacaklar

- Güncelleme:
Sulu çiğ köfte satamayacaklar

Ekonomi Haberleri

Çiğ köftede zararlı maddeler kullanan, hijyen kurallarına riayet etmeyen merdiven altı firmaları TSE'yi (Türk Standartları Enstitüsü) harekete geçirdi.

Çiğ köftede zararlı maddeler kullanan, hijyen kurallarına riayet etmeyen merdiven altı firmaları TSE'yi (Türk Standartları Enstitüsü) harekete geçirdi. Firmalar artık TSE'nin oluşturduğu "Çiğ köfte Kriteri"ne ayak uydurmak zorunda kalacak. TSE bundan sonra çiğ köfte imalatında kullanılmasına müsaade edilen ürünlerin dışında, gözle görülebilen her türlü ürünü "yabancı madde" olarak kabul edilecek. Çiğ köfteye et aroması verebilmek için monosodyumglutamat içeren bulyonlar ve renk verebilmek için ise boya maddeleri katılamayacak. Bununla birlikte, bulgurun su kaldırma kapasitesinden faydalanarak çiğ köftenin içine yüksek oranda su konup satılmasına dur denecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...