Sporun iyileştirici gücünü kullanacak: Deprem bölgesine umut evi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sporun iyileştirici gücünü kullanacak: Deprem bölgesine umut evi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

P&G Türkiye tarafından Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi iş birliğiyle Islahiye’de hayata geçirilen Umut Evi kompleksi yaklaşık 2 bin kişiye hizmet verecek. Destek Merkezi, Spor Okulu ve yardım birimlerinden oluşan kompleks depremzedelerin rehabilitasyonuna katkı sağlayacak.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından daha ilk günden itibaren depremzedelerin yanında olan P&G Türkiye, Umut Evi projesini Gaziantep’in İslâhiye ilçesinde hayata geçirdi. ‘Memurkent Konteyner Kenti’ndeki yaklaşık 2 bin kişiye hizmet verecek olan kompleks Destek Merkezi, Spor Okulu ve P&G’nin yardım birimlerinden oluşuyor.

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle kurulan Destek Merkezi, atölyeler, kültür sanat faaliyetleri gibi etkinliklerle çocuk ve gençlerin rehabilitasyonuna odaklanırken Türkiye Millî Olimpiyat Komitesinun iş birliğiyle hayata geçirilen spor okulunda ise çocuk ve gençlere antrenörler eşliğinde basketbol, voleybol, futbol ve atletizm gibi eğitimler verilecek.

Bunların yanı sıra haftanın beş günü ücretsiz ağız bakım hizmeti sunan ağız bakım ünitesi, annelerin bebeklerini emzirebileceği ve altlarını değiştirebileceği bebek bakım odası ve çocukların ders çalışabileceği, kitap okuyabileceği kütüphane hizmeti yine Umut Evi Projesi kapsamında sunuluyor.

Sporun iyileştirici gücünü kullanacak: Deprem bölgesine umut evi

"HER ALANDA YARDIM SUNUYORUZ"

Merkezin açılışında konuşan P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “Hayatı İyileştirme” mottosuyla yola çıktıklarını belirterek “Birlikte İyileşeceğiz’ söylemiyle bir taraftan markalarımızla ihtiyaçları daimî olarak karşılamaya diğer taraftan sosyal hayata can suyu olmaya odaklandık ve Umut Evi Projemize başladık. Kompleks ile depremden etkilenenler için spordan eğitime, hijyen ihtiyacının karşılanmasından psikososyal desteğe her alanda yardım sunuyoruz. Biz biliyoruz ki gerçek anlamda tekrar ayağa kalkabilmek için çok uzun ve pek de kolay olmayan bir süreç var önümüzde” dedi.

Açılışa katılan Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener sporun iyileştirme gücü ile deprem bölgesinde yaraları saracaklarını belirtirken, Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Üyesi İbrahim Betil ise bugüne kadar beş şehirde de Destek Merkezini hayata geçirdiklerini söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...