Sosyal medya sitesinden ses çıkmadı

Sosyal medya sitesinden ses çıkmadı

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter'ın Türkiye'de ofis açmasıyla ilgili olarak, açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de ofis açmak için iki defa Ankara'ya gelen nbsp;Twitter yetkililerinden bir daha ses çıkmadı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Twitter ile başta yaşanan sorunların ardından yapılan görüşmelerde sıkıntıları aktardıklarını ve Twitter'ın da olumlu bakış açısı sergilediğini anlattı. Görüşmelerde Türkiye'de ofis açma istediklerini dile getirdiklerini de anlatan Elvan, "Başlangıçta hiçbir mahkeme kararını dikkate almayan Twitter'ın bugün mahkeme kararlarını dikkate aldığını görüyoruz. Ancak ofis açma konusunda olumlu bir adım atmadılar. Bu konuda bir çalışma yapacaklarını arkadaşlarımıza ifade ettiler, ancak şu ana kadar olumlu bir adım söz konusu değil" diye konuştu.
Bakan Elvan, şu ana kadar Türkiye'nin mahkeme kararları ve TİB veya BTK'ya gelen şikayetler doğrultusunda Twitter'a 338 erişim engelleme talebinin iletildiğini belirterek, Twitter'ın bunların 255'i'ni engellediğini, 83'üne ise işlem yapmadığını bildirdi. 6-7-8 Ekim tarihlerinde özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki terör faaliyetleri ve kışkırtmalar sonucunda meydana gelen olaylarda, özellikle gençleri silahlı mücadeleye davet eden tweetler atıldığını hatırlatan Elvan, bu çerçevede Türkiye'nin talebi doğrultusunda 84 hesabın askıya alındığını kaydetti.
PARA CEZASI GELİYOR
Bakan Elvan, internet ortamına ilişkin herhangi bir mahkeme kararını uygulamayan şirketlere para cezası getiren düzenleme yapacaklarını bildirdi. Türk mahkemelerinin aldığı kararları ister yerli, ister yabancı olsun bütün firmaların uyması gerektiğini belirten Elvan, "Diyelim ki bir mahkeme kararı var, erişimin engellenmesi isteniyor. Erişim, ilgili şirket tarafından engellenmemişse veya içerik çıkarılmamışsa bu cezayla karşı karşıya kalacaklar. Dolayısıyla mahkeme kararlarımızın bizatihi uygulanmasını teşvik edici bir unsur olarak ortaya çıkacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...