Son dört ayda yüzde 352 artış! Nohut yükselişte altını solladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dört ayda yüzde 352 artış! Nohut yükselişte altını solladı

Ekonomi Haberleri

Mutfakların vazgeçilmezi ve kış aylarının en çok tercih edilen ürünlerinden biri olan nohut, fiyatında yaşanan fahiş artışla şaşkına uğrattı. Öyle ki son dört ayda yüzde 352,1 artan nohut fiyatları, vatandaşa 'yok artık' dedirtti.

Dünya çapında artan enflasyon, gıda pazarında depreme neden oldu. Fiyatlardaki önlenemez artış, vatandaşın cebini yaktı. Bu artışın en net örneklerinden biri ise özellikle kış aylarında mutfaklarda eksik olmayan nohut oldu. Verilere göre; nohutun fiyatı son dört ayda yüzde 352,1 arttı.

"GRAM ALTIN YERİNE NOHUT ALAN BİRİ 4 BİN TL KAR EDERDİ"

CNN Türk ekranlarında konuşan Türkiye Ziraat Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurul Başkanı Ömer Demir, verilere göre, 4 ay önce gram altın almak yerine nohut almış olan birinin bugün 4 bin TL kazanmış olacağı değerlendirmesinde bulundu.

TARIM KREDİ KOOPARATIFLERİ MARKETLERİ'NDE GÜNCEL FİYATLAR

Tarım Kredi Kooperatifleri Marketleri’nde geçtiğimiz yıl 8.75 lira olan bir kilo nohut bu yıl 24 TL’ye çıktı. 

2.75 TL olan bir paket makarna ise 11.50 TL yükseldi. 

19.50 TL’ye satılan bir kilo kaşar peyniri 146.90 lira oldu. 15.20 TL’ye satılan bir kilo beyaz peynirin fiyatı da 79.90 TL’ye yükseldi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...