Son depremler güçlendirmeye talebi yüzde 50 artırdı

Son depremler güçlendirmeye talebi yüzde 50 artırdı

EKONOMİ Haberleri

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Türkiye genelinde 6,5 milyon, İstanbul'da da 2 milyon riskli konut bulunduğunu belirterek, özellikle İstanbul'da olası 7,5 ve üzeri şiddetli bir depremde 1 milyon 960 bin konutun hasar almasının beklendiğini bildirdi.

Ülke genelindeki bu riskli konutların tamamen bilimsel ve kriterlere uygun güçlendirmeyle yüzde 90'ının kurtarılabileceğini ifade eden Türkkan, “Son dönemde yaşanan depremler sonrası güçlendirme konusunda bir farkındalık oluştu. Kentsel dönüşümün çok uzun sürmesi, müteahhitlerin dönüşüm projelerinde eskisi gibi istekli olmaması ve inşaat maliyetlerindeki artış güçlendirmeye talebi önceki yıllara göre yüzde 50 artırdı. Özellikle İstanbul'un merkezi ilçelerinden ciddi talep var. Artık 'güçlendirme yeterli mi, değil mi' diye kimse sorgulamıyor. İnsanlar bir an önce depreme karşı binasını güçlendirmek istiyor” dedi. Belediyelere 'mevzuatı kolaylaştırma', bankalara kredi çağrısı yapan Türkkan güçlendirmede yüzde 18 olan KDV’nin yüzde 1'e indirilmesini istedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...