Son Dakika! Ticaret Bakanı Bolat duyurdu: Türkiye ihracatta tarihi rekoru kırdı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Son Dakika! Ticaret Bakanı Bolat duyurdu: Türkiye ihracatta tarihi rekoru kırdı

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Son dakika haberi: Ticaret Bakanı Ömer Bolat Ağustos ayı ihracat ve ithalat rakamlarını paylaştı. İhracatın 21.6 milyar doları aştığını söyleyen Bakan Bolat, tarihi rekorun kırıldığını söyledi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Ağustos ayı ihracat ve ithalat rakamlarını paylaştı. İhracatın 21.6 milyar doları aştığını söyleyen Bakan Bolat, tarihin en yüksek Ağustos ayı ihracat değerine ulaşıldığını söyledi. 

İHRACATTA TARİHİ REKOR

Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre ihracat, Ağustos ayında yüzde 1,6 artışla 21 milyar 619 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Bu verilerle ihracatta  tarihin en yüksek Ağustos ayı ihracat değerine ulaşıldı. İhracatta sekiz aylık performans gücünü korumuş oldu.

İTHALAT AZALDI

Verilere göre Ağustos ayında ithalat, yüzde 6,3 azalışla 30 milyar 494 milyon dolar olarak gerçekleşti. 8 aylık dönemde toplam ithlaat bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,5 oranında artışla 247 milyar 321 milyon dolar oldu.

EN FAZLA İHRACAT YAPILAN ÜLKE ALMANYA OLDU

Ağustos ayında en fazla ihracat yapılan ülke 1.8 milyar dolarla Almanya oldu. İkinci sırada 1.3 milyar dolarla ABD, üçüncü sırada ise 1.1 milyar dolarla Irak yer aldı.

EN FAZLA İHRACAT KARA TAŞITLARINDA

En fazla ihracat yapılan fasıllar ise 2.4 milyar dolarla motorlu kara taşıtları olurken, ikinci sırada 2.2 milyar dolarla kazanlar ve makineler, üçüncü sırada 1.6 milyar dolarla minaral yakıtlar yer aldı.

TÜRKİYE'Yİ CAZİBE MERKEZİ HEDEFİMİZE HIZLA İLERLİYORUZ

Sosyal medya hesabından istatistikleri paylaşan Bakan Bolat, şunları söyledi: 

"Yaşadığımız deprem felaketine ve küresel ekonomideki yavaşlamaya rağmen ihracatımız dayanıklı seyrini sürdürmektedir. Ağustos ayında ihracatımız %1,6 oranında artışla 21 milyar 619 milyon dolar seviyesine yükseldi.

Böylelikle en yüksek Ağustos ayı ihracat değerine ulaştık. Ticaret Bakanlığı olarak önümüzdeki dönemde; ihracatımızın menzilini ve hacmini büyütme, ticaret diplomasimizi güçlendirme ve ülkemizi yatırımlarda cazibe merkezi yapma hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

https://twitter.com/omerbolatTR/status/1698569216809435229

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...