Son Dakika: TCMB Başkanı Erkan'dan ilk açıklama: Enflasyonla mücadele için kolları sıvadık

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Son dakika: Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, faiz kararı sonrasında banka yöneticileriyle bir araya geldi. Erkan görüşme sonrasında ilk açıklamasını yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında dün ilk kez toplandı. Merkez Bankası beklentiler doğrultusunda 6.5 baz puan artışa giderek politika faizini 8.5 baz puandan 15 baz puana yükseltti. Müthiş Türk kızı olarak anılan TCMB Başkanı Erkan, politika faizi kararının açıklanmasının ardından bugün bankacılarla bir araya geldi.

GÖRÜŞME SAAT 16:00'DA BAŞLADI

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın TBB üyesi bankalarla kritik görüşmesi bugün Ataşehir'deki İstanbul Finans Merkezi'nde bulunan Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nde saat 16.00'da başladı. Hafta başında gerçekleşmesi beklenen görüşmede, Erkan'ın, bankacılık sektörünün sorunlarını, bankacıların talep ve sorunlara çözüm önerilerini dinlemesi bekleniyor.

ERKAN'DAN FAİZ KARARI SONRASI İLK AÇIKLAMA

Bankacılarla görüşme sonrasında Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ilk açıklamasını yaptı.

Erkan, şunları söyledi: "Enflasyonla mücadele için tüm ekonomik birimlerimiz kollarını sıvadı. Bunu istikrarlı ve kararlı bir şekilde hedefe yönelik bir şekilde yapacağımızdan eminim. Hem fiyat istikrarı finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz. Yapacağımız çok iş var."

 TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Çakar ise "Hep beraber daha iyi sonuçlar alacağız" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...