Sosyal konutta ilk temeller atıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan törende konutların biteceği tarihi açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 bin 615 adet sosyal konutun temel atma töreninde açıklamalarda bulundu. Projenin yüksek kira fiyatlarına vatandaşlar ezdirmemek için başlatıldığını söyleyen Erdoğan, ''İki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabı, 2028'e kadar 500 bin konutun tamamını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz.'' dedi.

Vatandaşı ucuza konut sahibi yapacak projede önemli gün geldi çattı... 500 bin adet sosyal konutu kapsayan "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi etap etap hayata geçiriliyor. İlk temeller Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 17 ilde düzenlenen törenle atıldı. İnşa edilecek ilk etaptaki 250 bin konuttan 5 bin 615'i için çalışmalar hızla devam edecek.  Törende açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Başlattığımız son kampanya ile TOKİ vasıtasıyla milletimize sunduğumuz konut sayısını 2 milyona yükseltiyoruz. İki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabı, 2028'e kadar da 500 bin konutun tamamını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz." dedi.

Törene Ankara'dan canlı bağlantı yolu ile katılan Erdoğan'ın açıklamaları;

Her tür depremde hep yüreklerimiz ağzımıza geldi. Nice kardeşlerimizi kaybettik, sağlıksız yapılaşmayla. Her deprem, sel ve heyelan bu gerçeği yüzümüze çarpmıştır. İzmir'de Malatya, Elazığ'da yaşadık. 1999 depreminin arından bu doğrultuda bazı adımlar atılmışsa da ekonomik ve konforlu konut arzı yeteri kadar sunulamamıştır. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ İLE 3 MİLYONU BULACAK

TOKİ vasıtasıyla inşa edilmiş konut sayısı 43 bin iken, bugün biz bu rakamı 1 milyon 170 binin üzerine çıkardık.

Başlattığımız kampanyayla konut sayısını 2 milyona yükseltiyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri hızla devam ediyor bu sayı 3 milyonu bulmuş olacak.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDIKÇA 81 İLDE YAYGINLAŞACAK

Temelini attığımız ilk etap 5615 konut Ankara, Zonguldak, Kırşehir, Kahramanmaraş, Aydın, Bolu, Konya, Afyon, Diyarbakır, uşak, Erzurum, Muğla, Yozgat, Manisa, Tunceli, Elazığ illerimizi kapsıyor. Hazırlıklar tamamlandıkça temelleri kısa sürede de 81 il ve ilçelerimizin tamamında yaygınlaştıracağız.

FIRSATÇILARA MESAJ: VATANDAŞLARIMIZI EZDİRMEYECEĞİZ

Fırsatçı ev sahiplerine kiracılarına zulmetti, yüksek kiralar uyguladılar Bunun üzerine kiraz artış sınırlamaları getirdik. Yüksek kira fiyatlarına vatandaşlarımızı ezdirmemek için Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlattık.

Sosyal konutta ilk temeller atıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan törende konutların biteceği tarihi açıkladıSosyal konutta ilk temeller dualarla atıldı

KATILIM 8 MİLYONA YAKLAŞTI

Kampanyaya başvuru sayısı 8 milyona yaklaştı. Bu da ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor.

"ÜLKEMİZE ASIRLIK HİZMETLER KAZANDIRDIK"

Bugüne kadar ne dediysek o. Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demiştik. Hamdolsun ülkemize asırlık eserler kazandırdık. Türkiye'de artık il ve ilçelerimizi kuşatan çalışmalarımızı başlattık.

Bay Kemal SSK genel müdür olduğu zaman hastanelerimizin hali ortadaydı. Ancak şimdi 7 ay var, sandığa gideceğiz. Sandıkları patlatmaya var mıyız?

TAMAMI 2028'E KADAR BİETECEK

İki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabı, 2028'e kadar 500 bin konutun tamamını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz.

Muhalefet ne yaptı bir sorun? Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Biz eserlerimizler konuşuyoruz. Yatırımda, istihdamda, üretimde, ihracatta ve cari fazla ile büyümede, her alanda ülkemize eser kazandırmak için gece gündüz çalıştık.

TÜRKİYE YÜZYILI AÇIKLAMASI

28 Ekim'de Türkiye yüzyılını açıklıyoruz. Gelişmiş ülkelerin de büyük sıkıntılar yaşanırken Türkiye'nin yoluna devam etmesi bu sayededir.

 

 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...