Son dakika! Memur-Sen Hakem Kurulu’na başvurusunu yaptı: Memurun hak ettiği zamma aracılık edin

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Son dakika! Memur-Sen Hakem Kurulu’na başvurusunu yaptı: Memurun hak ettiği zamma aracılık edin

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son dakika haberi: Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği Hakem Kurulu süreci başlıyor. Memur-Sen, başta zam oranı olmak üzere anlaşılamayan maddeler için Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başvurdu. Başvuruda, "memurun hak ettiği zamma aracılık edin" denildi.

Son dakika! Memur ve memur emeklileri için 1 Ağustos'ta başlayan 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde kamu işvereni ile sendikalar arasında uzlaşma sağlanamadı. Sosyal haklar konusunda 11 iş kolunda  yetkili sendikalarla ile Kamu işveren Heyeti arasında imzalar atılırken, memurun alacağı zam oranının belirlenmesi için Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başladı.

MEMUR-SEN'DEN HAKEM KURULUNA RESMİ BAŞVURU

Memur-Sen, 26-31 Ağustos arasında memur maaşına yapılacak zam oranı için kararını verecek Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başvuruyu gerçekleştirdi. Memur-Sen, başta zam oranı olmak üzere anlaşılamayan maddeler için Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun memurun hak ettikleri alması için aracılık etmesini istedi.

"MEMURUN HAK ETTİĞİ PAYI ALMASINA ARACILI KEDİN"

TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, Memur-Sen’in başvuru metnini sosyal medya hesabından paylaştı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın imzalı gönderilen başvuru metninde Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisi hatırlatılarak, "Kurulunuzca yapılacak değerlendirmenin ve varılacak kararın, kamu görevlilerinin hak ettikleri payı almasına aracılık edeceğine inanıyoruz" denildi.

https://twitter.com/AhmetSozcan/status/1695037706949046580

HAKEM KURULU ÜYELERİ BELLİ OLDU

Uzlaşılamayan maddeleri karara bağlayacak ve maaş zammını belirleyecek olan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu belli oldu. Sayıştay Başkanı Metin Yener'in başkanlık edeceği kurulda yer alacak üyeler şu şekilde:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, Hazine ve Maliye Bakanlığı- Bakan Yardımcısı Dr. İ. İlhan Hatipoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı- Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı- Başkan Yardımcısı İsa Atçeken, Akademisyen Prof. Dr. M. Fatih Uçan, Memur-Sen – Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk, Memur-Sen – Genel Başkan Yardımcısı Soner Can Tufanoğlu, Akademisyen Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu, Kamu-Sen temsilcisi Türkeş Güney, KESK temsilcisi Şenol Köksal.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
kara yağız25 Ağustos 2023 17:43

hakem kuruluda hükümetin dediğini yapacak beyhude çıkış memur sen

Sonraki Haber Yükleniyor...