Son dakika! İş yerleri için kira zamları belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son dakika! İş yerleri için kira zamları belli oldu

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

TÜİK, ekim ayı enflasyon oranını açıkladı. Ekim ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla birlikte iş yerlerine yapılacak kira artış oranı belirlendi.

Eylül ayında enflasyon yıllık bazda 61.53'e yükselerek yılın en yüksek seviyesine yükselmişti. Ekim ayında enflasyonda yaşanan yavaşlama ile Haziran ayından bu yana yaşanan yükseliş ivmesi son buldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyat endeksi Ekim ayında yıllık yüzde 61,36, aylık yüzde 3,43 oldu. Ekim ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte iş yerlerine yapılacak kira artış oranı belirlendi

KİRA ZAMMI ORANI BELLİ OLDU

İş yerlerine yapılacak kira zammı oranı ise yüzde 54,26 olarak öne çıktı. Böylece kira kontrat süresi bu ay dolan işletme sahipleri kiralarına yüzde 54,26 oranında zam yaparak ödeme gerçekleştirecek. Geçtiğimiz ay zam oranı yüzde 55.30 olmuştu.

Konutlarda kira artış oranı 2 Temmuz 2024 tarihine kadar yüzde 25 olacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...