Son dakika haberi....Bakan Kirişççi açıkladı: Şeker pancarı alım fiyatı belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Son dakika haberi....Bakan Kirişççi açıkladı: Şeker pancarı alım fiyatı belli oldu

EKONOMİ Haberleri  / İHA

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, şeker pancarında alım fiyatlarının bin 400 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından destek ve teşvikleriyle hem üretim alanını hem de üretimi artıran çiftçiler, tarım makineleriyle topraktan sökülen şeker pancarlarını mevsimlik işçilerle toplayarak fabrikaya götürüyor ve bundan ekonomik gelir elde ediyorlar.

Fabrikaya sattıkları pancarla gelir elde eden çiftçiler, hem yöre hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Şeker pancarının tarladan toplanması ve nakliyeside istihdam sağladıyor ve birçok kişi bu sayede evlerine ekmek götürüyor.

ALIM FİYATI AÇIKLANDI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, şeker pancarı alım fiyatlarını açıkladı. Bakan Kirişçi konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. 

Bakan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Şeker pancarı alım fiyatlarımızı geçen yıla göre yüzde 245 artırarak bin 400 TL olarak belirliyoruz. Ayrıca pancar üretim kotasını tamamlayan üreticilerimize ton başına 50 TL kota tamamlama primi vereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun.” 

Son dakika haberi....Bakan Kirişççi açıkladı: Şeker pancarı alım fiyatı belli oldu

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...