Son Dakika! Gençlere ücretsiz internette yeni gelişme: Bakan Uraloğlu, tarih vererek müjdeledi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son Dakika! Gençlere ücretsiz internette yeni gelişme: Bakan Uraloğlu, tarih vererek müjdeledi

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gençlere ücretsiz internet ile ilgili yeni gelişmeyi açıkladı.

Son dakika haberi: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gençlere ücretsiz internet ile ilgili yeni gelişmeyi açıkladı. Bakan Uraloğlu, yaklaşık 3,6 milyon öğrencimizi kapsayacak proje için tarih verdi. Uraloğlu, "Bu ay başlayacağız vermeye inşallah" dedi.

ZENGEZUR KORİDORU'NDA ÇALIŞMA BAŞLIYOR

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Zengezur Koridoru, Kalkınma Yolu Projesi ve diğer bir çok önemli projelere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. A Haber canlı yayında konuşan Bakan Uraloğlu, Zengezur Koridoru'na ilişkin, "İhalesini yapıp çalışmalara başlıyoruz. İran'la temasları sağlayıp koridoru hayat geçireceğiz" açıklamasını yaptı.

GENÇLERE ÜCRETSİZ İNTERNET İÇİN TARİH

Yaklaşık 3,6 milyon öğrencimizi kapsayacak gençlere ücretsiz internet için müjdeyi de veren Bakan Uralooğlu, "Öğrencilerimize bu ay vermeye başlayacağız inşallah." dedi.

Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

TÜRKİYE KART

Türkiye Kart ile ödeme sistemleri noktasında büyük kolaylık sağlayacak. Konya'da pilot bölge olarak başladık. Aynı zamanda bir banka ve kredi kartı şeklinde kullanılması da mümkün. Ödeme sistemlerinde de yolculuklarda da kullanılacak... Kartın bir ücreti olmayacak. Siz ön ödeme yapabilirsiniz şahsınıza ait bir banka hesabı ile ilişkilendirebilirsiniz. Doğrudan bu hesabı PTT’de tutabilirsiniz. Bizim amacımız o zaten orada kullandığınız anda bütün ilgili paydaşlar belediyeler anlık olarak görüyor. Haftalık aylık ne zaman ise paraları ilgili hesaba aktarıyorsunuz.

İlk başta ulaştırmada kullanılacak bu kart. Türkiye Kart'ın bir ücreti olmayacak. Sadece ulaşım için harcayacağınız ücreti vereceksiniz.

ÜCRETSİZ İNTERNET

Son Kabine'de de Cumhurbaşkanımız bu konuyu açıkladı ve gençlerimize üniversite öğrencilerimize müjdeyi verdi. Yaklaşık 3.6 milyon vatandaşımızı gencimizi ve öğrencimizi kapsayacak olan bir proje.

Biz 3 tane operatörden tekliflerimizi aldık. 12 aylık bir süre içerisinde biz bu anlamda gerekli mutabakatı sağladık. Şimdi bunun gençlerimize verilme noktasındayız. Burada mutlaka şunu tesis edeceğiz. Bu projenin Cumhurbaşkanımızın verdiği sözün yerine gelmesi adına gerçekten 10 GB'ı hak eden kişilerin kullanmasını sağlamış olacağız. Gerek cep telefonu numarasından gerekse telefonun IMEI numaralarından örtüşmesini yapacağız. Tanımlanmış olan telefonda bunun kullanılmasını biz sağlamış olacağız. Başkası kullanamayacak. BTK vasıtasıyla biz bunu sağlama yeteneğine sahibiz doğru adreste kullanılmasını sağlayacağız. Eğitim ve öğretim bu ay başladığına göre biz de bu ay başlarız hemen kullanmaya başlarlar. En ihtiyaç olan nokta artık biz de bu ay içerisinde bunu başlatmış oluruz.

Son Dakika! Gençlere ücretsiz internette yeni gelişme: Bakan Uraloğlu, tarih vererek müjdeledi

VERGİSİZ CEP TELEFON VE BİLGİSAYAR

O konuda da yine Cumhurbaşkanımız açıkladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve Maliye Bakanlığımız takip ediyor. Tanımlandı yerli üretim şartı koyuldu. Bir sınır fiyat koyuldu. Onun altında kalan ve yerli üretim olan markalar bu uygulanacak. Şekli şemalı tespit edildi ilgili bakanlıklarımız tarafından. O da zannediyorum bu ay hayata geçirirler.

DİJİTAL CÜZDAN

Dijital cüzdan, NFC, karekod gibi alternatif ödeme yöntemlerini barındırıyor.

ZENGEZUR KORİDORU

224 km bölümün ihalesini yapıp çalışmalara başlıyoruz. İran'la temasları sağlayıp koridoru hayata geçireceğiz. Haritadan gösterecek olursak bu haritada normal kırmızı ile gözüken Bakü'den Ermenistan sınırına kadar olan kesimde çalışmalar devam ediyor. Yine bir Türk firma tarafından yapılıyor bu kırmızı olan bitmiş olan mavi olan devam eden orada.

Son Dakika! Gençlere ücretsiz internette yeni gelişme: Bakan Uraloğlu, tarih vererek müjdeledi

ANKARA-İSTANBUL YENİ OTOYOL PROJESİ

Bolu Dağı'ndan geçen otoyolumuzda günlük trafik sayısı 50 binlere geldi. Bu 70-80 binlere geldiği zaman hizmet seviyesi artık düşecektir. Dolayısıyla biz otoyolda 120-130-140 km hızlarla seyahat edebilirken 80 km'lere düşeceğiz. Dolayısıyla yeni bir otoyol projesi yaparak uygun zaman diliminde işletmeye açarsak, Kuzey Marmara'nın Akyazı'dan esasında Ankara'ya devamını da sağlayacağız. Adapazarı Akyazı üzerinden gelip Nallıhan Beypazarı üzerinden Ankara'ya ulaşan mevcut otoyolun birazcık daha güneyinde olan bir güzergah. Kabaca hattı tespit ettik. Projelendirme çalışmalarına başlıyoruz.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...