Son Dakika! Emekliye 5 bin TL ikramiye için kritik açıklama: Bakan Işıkhan ödeme için tarih verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Son Dakika! Emekliye 5 bin TL ikramiye için kritik açıklama: Bakan Işıkhan ödeme için tarih verdi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son dakika haberi: Emeklilere bu yıl ilk defa verilecek 5 bin TL ikramiye için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi. Bakan Işıkhan ödeme için tarih verdi.

Son Dakika Haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzyılın müjdeli haberini vermesinin ardından milyonlarca emekli 5.000 TL ikramiyenin ne zaman hesaplarına yatacağını merak ediyor. TBMM'de görüşülüp onaylanan ikramiye için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi. Bakanı Işıkhan ödemeler için tarih verdi.

BAKAN IŞIKHAN'DAN İKRAMİYE İÇİN TARİH

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısı sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Çalışmalarda sona geldiklerini söyleyen Bakan Işıkhan, "Ödemeler Kasım'ın 15'ini geçmeyecek gibi duruyor." dedi.

12.5 MİLYON EMEKLİ İKRAMİYEDEN FAYDALANACAK

Çalışmayan emeklilere yapılacak ödemeden toplamda 12.5 milyon emekli bu ikramiyeden faydalanacak. Ödeme, sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında, ölüm aylığı ve ölüm geliri dosyalarında ise hak sahiplerinin hisseleri oranında yapılacak.

SGDP kesintisi yapılan 1.8 milyon emekli de dahil edildiğinde, emekli olup çalışmamış, dul ve yetim aylığı alan kişilere de ikramiye veirlecek.

Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50’si başlanmış dul eşe 2.500 TL, yüzde 75’i bağlanmış dul eşe ise 3.750 TL ödenecek. Ölen kişiden dolayı eşine ve iki çocuğuna ölüm aylığı bağlanmışsa eşe 2.500 TL, çocuklarına ise kişi başına 1.250 TL ödeme yapılacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
resul 1 Kasım 2023 19:06

5 bin her emekliye verilmeliydi haksızlık oldu.ocakta prime dayalı yüksek zam yapılmalı 11 bin 200 günü olan bizlere hakettiğimiz zam verilmeli 5675 günün 2 katı prim ödedik bunların görülmesi lazım.

Sonraki Haber Yükleniyor...