Son dakika! Emekli maaşları ve bayram ikramiyesi artacak mı? Bakan Bilgin açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Son dakika haberi: Milyonlarca emekli "Bayram ikramiyesi artacak mı" sorusunun cevabını merak ederken açıklama Bakan Bilgin'den geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Bayram ikramiyelerini artırıcı çalışmalarımız var" dedi. Bakan Bilgin, en düşük emekli maaşına da bir düzenleme gelebileceğine dair sinyal verdi.

Son dakika haberi: Ramazan ayı geldi, bayrama sayılı gün kaldı. Milyonlarca emekli, bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağını merakla bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün ile bir araya gelerek konuya dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bilgin, bayram ikramiyelerini artırıcı çalışmaların olduğunu belirterek "5 bin 500 TL emekli maaşının yetersiz kaldığının farkındayım. Bayram ikramiyelerini artırıcı çalışmalarımız var" ifadelerini kullandı.

En düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modeller üzerine çalıştıklarını açıklayan Bilgin, "En düşük emekli maaşını ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif çalışmalarımız var. Çalışmayı en geç önümüzdeki hafta başı Cumhurbaşkanımıza sunacağız" dedi.

EYT KAPSAMINDAKİ EMEKLİLERİ DE KAPSAYACAK

"Önerilerimizi Cumhurbaşkanımızın olumlu değerlendireceğini ümit ediyorum. Bu çalışma emeklilerin hayatında ciddi rahatlama sağlayacak" diyen Bakan Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesiyle ilgili çalışmanın EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacağını bildirdi.

Bakan Bilgin'in açıklamalarından satır başları şöyle;

"Enflasyonun tahribatına özellikle çalışanlar, emekliler maruz kalıyorlar. Onları sosyal devlet sorumlulu bilinciyle ne kadar koruyabilirsek bunu o kadar koruyalım. Bu bakımdan bilginiz gibi asgari ücreti bu düzeyde gerçekleştirdik.

Enflasyonda düşme eğilimi var bu eğilim devam edecek. Fakat olağan dışı gelişmeler ortaya çıkınca bunun çalışanların, emeklilerin gündelik hayatında tahribatını ortadan kaldıracak ilave tedbirlere ihtiyaç var."

İKRAMİYELER NE ZAMAN YATIRILACAK?

Bu yıl Ramazan Bayramı 21-23 Nisan arasında idrak edilecek. Emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin 1 hafta öncesinden hesaplara yatması bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...