Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şimşek ve Erkan'a tam destek: Atacağı adımları kabullendik

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şimşek ve Erkan'a tam destek: Atacağı adımları kabullendik

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ve Azerbaycan dönüşünde yeni ekonomi yönetimine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yeni ekonomi yönetimi hakkında İlk kez görüşlerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan’a tam destek verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk yurt dışı ziyaretinden geri döndü. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan ziyaretlerinden dönüşte uçakta gazetecilerin sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni ekonomi yönetimi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

FİNANS YÖNETİMİ DAHA GÜÇLÜ HALE GELECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı’nda ekonomi yönetimine dair ilk kez görüşlerini aktardı. Yeni dönemde ekonomi politikalarında en önemli adımların enflasyonla mücadele, gıda, tarım ve hayvancılıkta atılacak adımlar olduğunu söyledi.

Erdoğan, “Gıda, tarım, hayvancılık en önemli adımlardan bir tanesi. Çünkü onun üzerinden de bizi vurmaya kalkıyorlar. Biz bunlara prim vermeden altyapı ve üstyapıda bütün çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konularla ilgili olarak bir taraftan da tabii finans sektörümüzü güçlendirmenin gayreti içerisinde olacağız. Finans sektöründe kaynak arayışlarını devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz. Bizim bankalar noktasında sıkıntımız yok. Bizim bankacılık sektörümüz zaten güçlüdür. Fakat bütün mesele şimdi finans yönetimini daha güçlü hale getirelim ve finans yönetimini güçlü hale getirmek suretiyle bir defa enflasyondaki düşüşü de daha aşağı indirelim…” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şimşek ve Erkan'a tam destek: Atacağı adımları kabullendik

DÜŞÜK FAİZ DÜŞÜK ENFLASYON

Enflasyon ve faizle mücadelenin süreceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlık döneminde atılan adımlara değindi. Başbakanlığı döneminde faiz ve enflasyonun düşük olduğunu belirten Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

 “Tabii bazı arkadaşlar “Cumhurbaşkanı faiz politikalarında ciddi bir değişime mi gidiyor” gibi bir yanılgının içine düşmesin. Ben burada aynıyım. Ama Hazine ve Maliye Bakanımızın şu andaki düşüncesi noktasında, biz tabii kendisine burada atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası’yla beraber atmasını kabullendik, “hayırlı olsun” dedik ve bu şekilde de enflasyonu tek haneye düşürmekteki kararlılığımızı da bildirdik. Bunu neye dayanarak söylüyoruz?

Biliyorsunuz Başbakanlığım döneminde biz (enflasyonu) tek haneye düşürdüğümüzde faiz 4,6’ydı, enflasyon da 6,2’ydi. O zaman yine tabii bu işleri beraber yaptık ve şimdi de Sayın Bakanımıza bunları söyledik, aynı şekilde bunu birlikte yapmalıyız. Biz o zaman “düşük faiz, düşük enflasyon” teorisiyle çalıştık. Şimdi de aynı anlayışla çalışıyorum, aynı düşüncedeyim ve bu şekilde bunu başarabiliriz diye inanıyorum."

ŞİMŞEK VE ERKAN BİZİ MAHÇUP ETMEYECEK

Merkez Bankası’nın başına atanan Hafize Gaye Erkan hakkındaki görüşlerini aktaran Erdoğan, “Hafize hanımı Mehmet Bey tanıyordu ve kendisi bu teklifi bana getirdi. Biliyorsunuz ben kadro hareketine inanırım. Ve Merkez Bankası’nda bir de bayan yöneticimiz olsun diye düşündük. Bu adımı hayırlısıyla attık. Tabii kendisine de gerekli olan beklentilerimizi söyledik. Ve inşallah bu adımlarla birlikte de gerek Hazine ve Maliye Bakanımız gerek Merkez Bankası Başkanımız bizi mahcup etmeyecekler ve hayırlısıyla güzel neticeleri de alacağız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...