Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 700 bin işçinin zam oranı belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda çalışan 700 bin işçiyi yakından ilgilendiren zam oranını Beştepe'de düzenlenen basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu. Erdoğan, 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü çerçevesinde kamu işçilerinin maaşına yüzde 45 zam yapıldığını söyledi. Böylelikle en düşük kamu işçisinin maaşı 15 bin TL'ye yükseldi.

Son dakika: Karayolları, Demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler ve hastanelerin kadrolarında çalışan 4/D’li kamu işçilerin iki yıl boyunca geçerli olacak alacağı zam oranı belli oldu.  Beştepe'de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 700 bin kamu işçisininmaaşına yüzde 45 zam yapıldığını açıkladı. Böylelikle en düşük kamu işçisinin maaşı 15 bin TL oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Ülkemin menfaatlerini bir yana koymadan, hasbi bir değerlendirme yapalım istedim. Bu değerlendirmenin neticesinde bana gelen bilgileri aşmaya gayret ettim. Çalışma hayatımızın kıymetli temsilcileri ve ailelerini düşünerek hazırlığımızı yaptık. Kamu Protokolü imza töreni münasebetiyle buradayız. Herkes ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Bu protokolle 700 bin işnini alacağı zam oranının çerçevesini belirliyoruz. İşçilerimizden 6 Şubat depremlerinde canla başla kurtarma görevinde bulunan madencilerimize, doğalgazcılarımıza, ormancılarımıza, şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

ZAM ORANI YÜZDE 45 OLDU

Bu protokolle yaklaşık 700 bin kardeşimizin 2023-2024'te alacağı ücretin çerçevesini belirliyoruz. Refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 700 bin işçinin zam oranı belli oldu

EN DÜŞÜK MAAŞ 15 BİN TL

En düşük kamu işçisi ücretini de 15 bin liraya çıkarıyoruz. İş primi ödemesi bulunmayan işçilere yüzde 4-6 arasında prim ödemesi uygulamasını da getiriyoruz. Ayrıca gazi, terör mağduru ve şehit mağduru işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10'luk ilave yapıyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde yüzde 70'lik artışa gidiyoruz. Gece çalışanların ücretlerini yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde ise yüzde 70’lik artışa gidiyoruz. 

ASGARİ ÜCRET VE MEMUR ZAMMI İÇİN HAZIRLIĞIMIZ VAR

Asgari ücret, memur ve emekli zammı için temmuzda enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklarımız var. Memurlarımız müsterih olsun bilhassa onlar için bir çalışmamız var. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz.  Giyim ve Yemek yardımlarının rakamlarını güncelleyerek ücret zammı oranında artırıyoruz. Ek ödeme, tediye dışı ikramiye gibi başlıklarda da artışlar yapıyoruz. Toplu sözleşmenin işçilerimize, kurumlarımıza hayırlı olmasını özellikle diliyorum.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...