Son dakika! Bakan Şimşek’ten KKM için net mesaj: Çıkmak istiyoruz, hedef kura dayalı politika

Düzenleyen: / Kaynak: Bloomberg HT
- Güncelleme:
Son dakika! Bakan Şimşek’ten KKM için net mesaj: Çıkmak istiyoruz, hedef kura dayalı politika

Ekonomi Haberleri  / Bloomberg HT

Son dakika haberi: Dünya Bankası ve IMF'in bir dizi toplantısına katılmak için gittiği Fas’ta konuşan Bakan Şimşek, Kur Korumalı Mevduat ile ilgili konuştu. Bakan Şimşek, KKM’den çıkmak istediklerini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası ve IMF'nin yıllık toplantıları için bulunduğu Fas'ın Marakeş kentinde politika patikası ve ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Şimşek düşüş serisi 7. haftada da devam ettirerek 74,6 milyar TL ile rekor düşüş izlenen KKM'den çıkarak kura dayalı politika dönmek istediklerini söyledi.

“BU PATİKADA KALACAĞIMIZDAN EMİNİM”

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Şimşek, beklenen enflasyona göre bakıldığında Türkiye'nin reel faiz sunduğunu, bu durumun da TL'yi çekici kıldığını ifade etti. Politikanın politika faizinin ima ettiğinden daha sıkı olduğu mesajını veren Şimşek, bu patikada kalacaklarına emin olduğunu vurguladı.

KKM MESAJI

Kurala dayalı politikaya geri dönmek istediklerini söyleyen Şimşek, Türkiye'de ciddi bir mali konsolidasyona ulaşıldığının altını çizdi. İç talebi daha ılımlı hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Şimşek, kur korumalı mevduat enstrümanından çıkmak istediklerini de ekledi.

GÜMRÜK BİRLİĞİ AÇIKLAMASI

Gümrük Birliği ile ilgili yorumlarda bulunan Şimşek, Gümrük Birliği'nin günümüz koşullarını karşılamadığı mesajını verdi. Şimşek, Gümrük Birliği'ni hizmet ve tarımla güncellemek istediklerini söyledi.

BAE İLE ANLAŞMAYA YAKINIZ

Şimşek, yaptığı açıklamada Birleşik Arap Emirlikleri’nin 8,5 milyar dolar tutarındaki Türk tahvili satın alma taahhüdünde son aşamaya yaklaşıldığını söyledi. Şimşek konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Ön protokol alışverişinde bulunuyoruz ve bu kaynağa erişim konusunda BAE’li mevkidaşlarımızla müzakerelerin son aşamasına yaklaştık. Anlaşma için bu yıl sonunun gerçekçi bir tarih olduğunu düşünüyorum."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Bloomberg HT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...