Son Dakika! Bakan Şimşek'ten ihracatçıya destek açıklaması: Kalıcı refah için ihracat odaklı yatırım

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son Dakika! Bakan Şimşek'ten ihracatçıya destek açıklaması: Kalıcı refah için ihracat odaklı yatırım

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracata yönelik reeskont kredilerinin 10 kat artışına ilişkin açıklamada bulundu. Şimşek, "Kalıcı refah için ihracata destek vereceğiz" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ihracatı teşvik eden önemli bir karara imza attı. Merkez Bankası reeskont kredilerinde 10 kat artışa gitti. Günlük limitin 3 milyar TL'ye çıkmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi. Bakan Şimşek, kalıcı refah artışı için ihracat odaklı yatırımın artacağını söyledi.

DÖVİZ ŞARTI KALKTI, LİMİTLER YÜKSELDİ

Temmuz ayında yaptığı değişikliklerle yüzde 30 ilave döviz satış şartı ve önden döviz satış şartı gibi koşulları kaldırarak krediye erişim şartlarını kolaylaştıran ve günlük kredi kullandırım limitini 1,5 milyar TL'ye çıkaran TCMB, limiti şimdi de 3 milyar TL'ye yükseltti. Ağustosta 21 milyar 619 milyon dolar seviyesine yükselen ihracat, yılın 8 ayında 164 milyar 907 milyon dolar olarak gerçekleşti.

KALICI REFAH İÇİN İHRACAT ODAKLI YATIRIM

Sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirme yapan Bakan Şimşek şunları söyledi: 

"Üç aylık bir sürede ihracatçılarımıza günlük kredi limitini 10 kat artırdık. Bu, ihracatı önceliklendirme konusunda ne kadar ciddi olduğumuzu gösteriyor. Kalıcı refah artışı için daha çok ihracat odaklı yatırım yapmamız gerekiyor. Orta vadede fiyat istikrarını sağlayarak şirketlerimizin küresel piyasalarda sermaye benzeri krediye erişimini sağlayacağız."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...