Son dakika! Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması

Son dakika! Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması

EKONOMİ Haberleri

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması. Bilgin, "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" dedi.

Yılbaşında asgari ücretlilerin maaşında yüzde 50 zam yaparak 4 bin 250 lira seviyesine çıkaran hükümet, artan enflasyon ve hayat pahalılığından vatandaşların olumsuz etkilenmesini önlemek için temmuz ayında bir de ara zam yaptı. Yüzde 30 oranında yapılan ek zamla birlikte yeni asgari ücret 5 bin 500 TL olarak belirlendi. Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini 17,6 puanlık artışla yüzde 42,8'den yüzde 60,4'e çıkarmasının ardından, asgari ücrete yapılan zammın etkisini yitirmesinden endişe eden vatandaşlara müjde yine hükümetten geldi.

"EMEKÇİLERİMİZİ EZDİRMEYECEĞİZ"

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret meselesine ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yıl sonunda yeni bir artış yaparak emekçilerin ezdirilmesini önleyeceklerini söyledi. Bakan Bilgin açıklamasında, "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" ifadelerini kullandı.

 

Ayrıntılar geliyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...