Son dakika: Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Ekonomi Haberleri

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararını açıkladı. Banka politika faizini 25 baz puan artırdı.

ABD Merkez Bankası (Fed), dün politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak 16 yılın en yüksek seviyesinin ardından piyasaların merakla beklediği diğer ekonomik veri de netlik kazandı. Avrupa Merkez Bankası (ECB), politika faizini beklentilere paralel 25 baz puan artırarak yüzde 3,75'e çıkardı. 

Banka, gecelik mevduat faizini yüzde 3,25'e yükseltti. Politika faizi ise yüzde 3,50'den yüzde 3,75'e çıkarıldı. Gecelik borç verme oranı ise yüzde 4 seviyesine yükseltildi. Karar metninde Temmuz'da APP kapsamında yeniden alımların durdurulacağı sinyali yer aldı.

ENFLSYONDA BASKI SÜRÜYOR

ECB tarafından yayımlanan karar metninde enflasyon görünümünün uzun süreli çok yüksek olmaya devam ettiği ve süregelen enflasyon baskısı ışığında 25 baz puanlık faiz artırımına gidildiği belirtildi.

Konsey, Varlık Alım Programı-APPI ile alınmış varlıkların ana para ödemelerinin Temmuz 2023'ten sonra artırıma yönlendirilmemesini beklediklerini de vurguladı. ECB, bilançoda Haziran 2023 sonuna kadar aylık ortalama 15 milyar euro azalmanın devam edeceğini de ifade etti. Metinde gelecekteki kararların faizleri yeterince sıkılaştırıcı konuma getireceği ifade edildi.

PİYASALARDA İLK TEPKİ

Euro dolar paritesi, ECB'nin politika duyurularına verilen ilk tepkiyle ılımlı bir düşüş baskısı altına girdi ve 1.1023 bölgesine geriledi. Yurt içinde ise euro/TL 21,47 seviyelerine geriledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...