Son Dakika: Akaryakıtta zam sonrası sürpriz indirim! Benzin ile motorin makası 5 TL'ye çıkıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Son Dakika: Akaryakıtta zam sonrası sürpriz indirim! Benzin ile motorin makası 5 TL'ye çıkıyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Petrol fiyatlarında yaşanan gerilemenin ardından akaryakıt fiyatlarında sürpriz indirim gündeme geldi. LPG'ye dün gelen zam sonrasında sektör kaynaklarının aktardığına göre benzine 2 TL civarında indirim geliyor. İndirim sonrası benzin ile motorin makası 5 TL'ye çıkacak.

Akaryakıt fiyatlarında sürücüleri sevindiricek sürpriz haberler gelmeye devam ediyor. Eylül ayında petrol fiyatlarında yaşanan tırmanışa rağmen benzinin litresinde yapılan 2 TL'ye yakın indirimin ardından sürpriz bir indirim haberi daha geldi.

PETROL FİYATLARI SAKİNLEŞTİ

Petrol fiyatları yükseliş trendine ara verdi. 100 dolara koşan Brent ve ham petrol yeniden 90 doların altına indi. ABD ham petrolü, Salı günü varil başına 2,50 dolardan fazla dalgalanması ve ardından hafif bir yükselişle kapanmasının ardından varil başına 89 dolar civarında kaldı. Brent Petrol ise 90 TL civarında fiyatlanmaya devam ediyor.

LPG'YE ZAM BENZİNE İNDİRİM

Akaryakıt fiyatları ekim ayına zamla başlamıştı. Eylül ayı başında 1 lira 30 kuruş zam yapılan LPG'nin (Otogaz) litresine dün 70 kuruş zam geldi. Zammın ardından LPG'nin litresi 18 TL'yi aştı. LPG, Benzinin 40 TL'ye dayanmasının ardından sürücülerin ilk tercihi olmuştu. Sektör kaynaklarının aktardığına göre benzinin litresine 5 Ekim Çarşamba günü (bugün) saat 00.01'den itibaren 1 lira 81 kuruş ila 2 lira 10 kuruş arasında yeni indirim yapılacak. Pompaya yansıyacak indirim sonrasında benzinin litresi 35-36 TL bandına inecek.

MOTORİN BENZİN MAKASI AÇILIYOR

Benzine üst üste yapılan indirimlerin ardından Eylül ayı içinde 2 TL zam yapılan motorinin litresinde ise bir indirim söz konusu değil. İndirimin ardından benzin ve motorin arasındaki makas da gidirek açılmış olacak. İstanbul'da motorin litre fiyatı 40.13 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 36.71 liradan satılıyor. Aradaki fark ortalama olarak 5 TL'yi bulacak.

04 EKİM GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 36,62 TL
İstanbul motorin fiyatı: 40,02 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,94 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 36,57 TL
İstanbul motorin fiyatı: 39,96 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 18,39TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 37,14 TL
Ankara motorin fiyatı: 40,56 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 18,30TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 37,32 TL
İzmir motorin fiyatı:  40,75 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 18.00 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...