Son Dakika! Akaryakıta dizel araç sahiplerini üzecek indirim geldi: Benzin-motorin makası 5 TL'yi aştı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son Dakika! Akaryakıta dizel araç sahiplerini üzecek indirim geldi: Benzin-motorin makası 5 TL'yi aştı

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: Akaryakıt fiyatına sürücüleri sevindirecek haber geldi. Petrol fiyatları yüzde 3 değer kaybıyla son bir ayın dibine inerken, benzinin litresine beklenen indirim yapıldı. Motorinle fark ise 5 TL'yi aştı.

Yükseliş trendinin tersine döndüğü petrol fiyatları dün son bir ayın en düşük seviyesine indi. Petrolde kayıp artarken akaryakıt fiyatlarında sürücüleri sevindirecek haberler peş peşe geldi. Eylül ayında benzine yapılan 2 TL'lik indirimin ardından yeni ayın henüz başında 2 TL'yi aşkın bir indirim daha yapıldı. Benzine yapılan indirim sonrası motorinle fark giderek açıldı.

HAM PETROL SON BİR YILIN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Brent petrolün varil fiyatı, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin faiz artışına devam edilebileceği yönündeki açıklamaları sonrası talep endişelerinin artmasıyla 88,79 dolara gerileyerek son bir ayın en düşük seviyesini gördü. ABD ham petrolü, yüzde 5,6 düşerek 85 doların altına geriledi. Bu, Eylül 2022’den beri en büyük bir günlük düşüş oldu. Bu düşüş akaryakıt fiyatlarında indirimlerin devam etmesi beklentisini oluşturdu.

BENZİNE BEKLENEN İNDİRİM GELDİ

Ekim ayına LPG'ye yapılan 70 kuruşluk zamla başlayan akaryakıt fiyatları, benzine indirimle devam ediyor. 5 Ekim Çarşamba günü (bugün) saat 00.01'den itibaren geçerli olmak üzere benzine indirim 2 lira 10 kuruş indirim geldi. Pompaya yansıyacak indirim sonrasında benzinin litresi 35-36 TL bandına geriledi. 

MOTORİNLE FARK 5 TL'Yİ AŞTI

Benzine üst üste yapılan indirimlerin ardından Eylül ayı içinde 2 TL zam yapılan motorinin litresinde ise bir indirim söz konusu değil. İndirimin ardından benzin ve motorin arasındaki makas da gidirek açılmış oldu. İstanbul'da motorin litre fiyatı ortalama 40.13 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 34,64 TL'ye geriledi.Böylelikle aradaki fark ortalama olarak 5 TL'yi aştı.Son Dakika! Akaryakıta dizel araç sahiplerini üzecek indirim geldi: Benzin-motorin makası 5 TL'yi aştı

05 EKİM GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 34,64 TL
İstanbul motorin fiyatı: 40,02 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,94 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 34,59 TL
İstanbul motorin fiyatı: 39,96 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 18,39TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 35,25 TL
Ankara motorin fiyatı: 40,56 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 18,30TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 35,34 TL
İzmir motorin fiyatı:  40,75 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 18.00 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...