Şişecam'dan, Romanya'ya 85 milyon dolarlık yatırım

Şişecam'dan, Romanya'ya 85 milyon dolarlık yatırım

Ekonomi Haberleri

85 milyon dolarlık yatırım yaparak otomobil camı üretiminde söz sahibi olan Şişecam, 2020'de ise dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olmayı hedefliyor

Cam sektörünün global oyuncuları arasında yer alan Şişecam Topluluğu, düz cam sektörüne stratejik bir yatırım daha yaptı. Şirket, 2012 yılında Romanya'da satın aldığı GlassCorp S.A. şirketi bünyesine 85 milyon dolar yatırım yaparak, yeni bir otomotiv camları tesisini üretime hazır hale getirdi. Türk sermayesinin Romanya'daki en büyük yatırımı olan GlassCorp tesislerinin açılış töreninde konuşan Romanya Başbakanı Victor Ponta, 85 milyon dolarlık yatırıma imza atan Şişecam Topluluğu'nun büyüklüğünden etkilendiğini belirterek, Romanya'nın gelişmesindeki en önemli faktörlerden birinin otomotiv ana ve yan sanayisi olduğunu söyledi.
Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman ise bugün düz cam sektöründe Avrupa'da 3'üncü, dünyada ise 6'ncı büyük üretici olduklarını belirterek, "Büyüme planlarımız doğrultusunda son yıllarda hayata geçirdiğimiz yatırımlarla düz camda satış gelirlerimiz 1 milyar dolara ulaştı. Bugün de Şişecam için stratejik bir iş alanı olan otomotiv camlarında önemli bir yatırımı hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi. Otomotiv sektöründe Audi, BMW, Dacia, Daimler, Ford, GM, Hyundai, Porsche, Renault, Seat, Skoda, Toyota, Volkswagen gibi dünya devlerinin önemli tedarikçileri arasında yer alan Şişecam'ın 2012 yılında Romanya'ya yöneldiğini ifade eden Kırman, şunları söyledi: "Hem teknolojik gelişme ve kapasite artışı ihtiyacımızı hem de global ayak izimizi genişletmek amacıyla yaptığımız çalışmalar sonucunda 2012'de GlassCorp'u bünyemize kattık. Romanya, Avrupa'nın olgun ve gelişmekte olan pazarlarına yakınlığı, teknolojik altyapısının gücü, kaliteli insan kaynağı ve özellikle de yatırım teşviki imkânları ile öne çıktı."
DEV ÜRETİM TESİSİ
Romanya Başbakanı Victor Ponta, Türkiye Cumhuriyeti Romanya Büyükelçisi Koray Ertaş, Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Kırman, Düzcam Grubu Başkanı Dr. Reha Akçakaya, açılışın ardından otomotiv camları üretim tesisini birlikte inceledi.

13 ülkede üretim yaparak 150 ülkeye cam satıyor

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırman'ın verdiği bilgiye göre Şişecam Topluluğu, düz cam, cam ev eşyası, cam ambalaj, soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında faaliyet gösteriyor. Topluluk, Rusya'dan Almanya'ya, Mısır'dan Hindistan'a geniş bir coğrafyadaki 13 ülkede üretim gerçekleştiriyor. 20 bini aşkın çalışanı bulunan Topluluk, 150 ülkeye 3.1 milyar doları bulan satış yapıyor. Prof. Dr. Ahmet Kırman, 2020 vizyonları doğrultusunda dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma yolunda ilerlediklerini dile getirirken, "Bu modern tesis, 800 bin araç set/yıl üretim kapasitesiyle Romanya'nın en büyük otomotiv camları üretim tesisi konumundadır" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...