Sinpaş, Ankara'da da Ege rüzgârı estirecek

Sinpaş, Ankara'da da Ege rüzgârı estirecek

Ekonomi Haberleri

Sinpaş GYO; Ankara'da da hayata geçireceği projeyle 'Ege rüzgârı estirmeye' hazırlanıyor

Önder ÇELİK ALAÇATI

Hayata geçirdiği konsept projelerle dikkati çeken Sinpaş GYO, İstanbul'un ardından Ankara'da da farklı yapılara imza atacak. Sinpaş kuruluşu Eviya Gayrimenkul'un, İstanbul'da hayata geçirdiği ve Ege hayatına özlem duyanlar için tasarlanan “EgeBoyu” ve “EgeYakası” büyük ilgi gördü. Sinpaş GYO, İstanbul'da gördüğü yoğun talebin ardından şimdi de Ankara'yı Ege konseptiyle tanıştırmaya hazırlanıyor. İzmir Alaçatı'da yeni projeleri ve sektör hakkında değerlendirmelerde bulunan Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, “Ankara, Ege'yi İstanbul'dan sonra seven ikinci büyük şehrimiz. Çankaya bölgesinde vadi üzerinde konumlanan ve yatırım değeri 600 milyon TL olan projemizi Sinpaş GYO arazisi üzerinde geliştiriyoruz. Lansmanımızı ekim-kasım gibi yapmayı planlıyoruz. Rezidans ve az katlı konutların yer alacağı proje, 900 üniteden oluşacak” dedi.
DUBAİ'DE TANITILACAK
Geçen yıl, önceki seneye göre yüzde 37 artışla 682 milyon lira ciroya ulaştıklarını kaydeden Gacemer, şöyle devam etti: “800 milyon lira ciro ve 1500 konut satışıyla bu yılı tamamlamayı hedefliyoruz. Geçen yıl üzerinde çalıştığımız projeler için bu yılı hasat yılımız ilan etmiştik, şimdi mahsüllerini almaya başladık. Uzun zamandır merakla beklenen Şişli Bomonti'deki projemiz Queen Bomonti'yi eylülde ilk defa Cityscape Dubai Fuarı'nda tanıtacağız. Hem yerli hem yabancı yatırımcıların büyük ilgi göstereceğine inandığımız Queen Bomonti projemiz İstanbul'un simgeleri arasında yer alacak.”
KUR ZAMMI GELDİ
Yılbaşından bu yana dövizde yüzde 22 yükseliş yaşandığını hatırlatan Sinpaş GYO Genel Müdürü Gacemer, “Konut projelerinde yüzde 30 ila 50 arasında ithal ürün kullanıyoruz. Bu sebeple yeni projelerde yüzde 15 civarında kur zammı yaptık” dedi.
Yabancıya satış da ihracat sayılsın!..
Sektörün problemlerine değinen Sinpaş GYO Genel Müdürü Gacemer, üzerlerinde çok yük olduğunu ve hiçbir teşvik olmadan ilerlediklerini ifade etti. Gacemer, şöyle devam etti; “Vergiden muafiyet yok. Kendi kendimize tanıtımlar yapıyoruz. Yabancıya satış yapıyoruz, en ufak bir teşvik yok. Kesinlikle ihracat sayılması gerekiyor. Geçen yıl yabancıya 100 milyon liralık satış yaptık. Ben bunun ihracat sayılmasını istiyorum çünkü ülkeye döviz sokmuşum...”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...