Sınırda 40 kilometrelik tır kuyruğu

/ Kaynak: İHA
Sınırda 40 kilometrelik tır kuyruğu

Ekonomi Haberleri  / İHA

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda tır kuyruğu 40 kilometreyi aştı.

Türkiye'den Babel-Hava Sınır Kapısı'na giden Türk tırlarının yüklerini boşaltacağı tampon bölgeye yükün muhatabı ile çalışanlarının gelememesi, Halep ve çevre bölgelerde çatışmaların şiddetlendiği ayrıca sınır kapısı çevresinde bulunan kamplardaki insanlardan kaynaklanan çeşitli sorunlar nedeniyle Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki tır çıkışları 10 Şubat itibariyle geçici olarak durdurulmuş ve halen beklemenin devam ettiği belirtildi. Özgür Suriye Ordusu'nun denetiminde olan kapıdaki sorunun giderilmesi için çalışmaların devam ettiği bildirilirken, Babel-Hava'da sorunun giderilmesi durumunda Cilvegözü'nden tır çıkışlarına izin verileceği ifade edildi.
Ülkelerine gidip gelmek isteyen Suriyelilere ise izin verildiği kaydedildi.
Çıkışların geçici olarak durdurulmasıyla birlikte kapıda 40 kilometrelik tır kuyruğu oluşmuş durumda. Gün geçtikçe uzun tır kuyrukları Reyhanlı ilçe merkezini aşmış ve Kırıkhan ilçesi yol güzergahı ve Antakya merkeze doğru devam ediyor.
Bir haftadır sırada beklediğini söyleyen Tır şoförü Süral Sökmez, burada hırsızlığın başladığını arabaların akü ve mazotlarını çaldıklarını belirtti. Sökmez, "Burada ikamet ettiğimiz halde evimize gidemiyoruz. Arabamızı bırakamıyoruz" dedi.
Samsun'dan yük getiren Tır şoförü Şükrü Sökmez ise, "Kuyrukta ilerliyemiyoruz. Tır kuyruğu almış başını gidiyor. Hırsızlıktan dolayı araçlarımızı bırakamıyoruz. Gerçekten zor durumdayız. Yetkililerden bu konuya el atmalarını bekliyoruz" diye konuştular.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...