Sinema biletleri artık 'cep'ten alınabilecek!

Sinema biletleri artık 'cep'ten alınabilecek!

Ekonomi Haberleri

İş Bankası'nın Parakod uygulamasıyla online bilet alınıp sinemaya gidilebilecek

Önder Çelik İSTANBUL
İş Bankası'nın 2012'de hizmete sunduğu; kartsız alışveriş yapma imkânı sağlayan Parakod uygulamasına cep telefonundan sinema bileti alma özelliği de eklendi. Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcıları Hakan Aran ve Yalçın Sezen ile Mars Cinema Group yönetim kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım'ın katıldığı toplantıda tanıtılan uygulamayla, sinemaseverler cep telefonlarından istedikleri anda online şekilde salon ve seans seçimi yaparak Cinemaximum sinema bileti alabilecekler. Ayrıca cep telefonundan satın alınan biletin barkodunu kullanarak, kâğıt bilete gerek kalmadan doğrudan sinemaya giriş yapılabiliyor.
Uygulamanın önemine değinen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, teknolojinin gelişmesiyle tüketici davranışlarının değiştiğini belirterek, "Bu alanlara daha çok yatırım yapacağız" dedi. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran ise, İşCep Parakod ile 6.147 iş yerinde işlem yapılabildiğini belirterek, "Mobil bankacılıkla yapılan işlemler 1350 şubemizden yapılan işlemleri geçti. Aylık aktif müşteri sayısı mobilde 1.7 milyon, internette ise 1.65 milyon. Mobil bankacılık, şubelerin yanında internetten yapılanları da geçti" diye konuştu.
Mars Cinema Group Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım da, uygulamanın 28 ilde yer alan 800 salonda geçerli olacağını belirterek, "Sinema sektörü yüzde 20 büyüdü. 50 milyondan 61 milyon bilete ulaşıldı. Bu yıl 70 milyonu bulacak. Yılda 12 milyon bilet satıyoruz. 1 yıl sonra gişelerde bir iki eleman olacak" diye konuştu. Yıldırım, eğlence sektöründen alınan yüzde 18'lik verginin yüksek olduğunu kaydetti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...