Şimşek: İnşa edilen santrallerin yüzde 90’ı yenilenebilir

Düzenleyen:
Şimşek: İnşa edilen santrallerin yüzde 90’ı yenilenebilir

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin yenilenebilir enerjiye muazzam bir yatırım hamlesine girdiğini belirterek şu anda inşa hâlindeki bütün santrallerin yüzde 90’ının rüzgâr ve güneş enerjisi santrallerinden oluştuğunu söyledi.

'İklim Değişikliğiyle Mücadele ve Finans Sektörü’ temasıyla düzenlenen 5’inci Sürdürülebilir Finans Forumu’na katılan Şimşek, burada yaptığı konuşmada “Her gün 100 binden fazla uçak havada, hergün 1 milyar 200 milyon araç sokaklarda, biz hergün 10,5 milyon ton kömür, 9,5 milyar metreküp doğalgaz, 95 milyon varil petrol tüketiyoruz. İnsanlık olarak biz doğal faktörlerden 170 kat daha tahribat oluşturmaya başlamışız. Karbon salımlarını düşürürsek ve daha az derecede küresel ısınma yaşanırsa, etkisi yine de 21 trilyon dolar civarında olacak. Daha kötü senaryo da, 33 trilyon dolarlık bir maliyetten bahsediliyor” diye konuştu. Bu konuda atılacak çok adım olduğuna dikkat çeken Şimşek “Yenilenebilir enerjinin payı bundan 10-12 yıl önce yaklaşık yüzde 25 civarındaydı. Şu anda yüzde 32’yi aşmış durumda. Bu hızla gidersek inşallah yenilenebilir enerjinin payı yüzde 50’yi hızlı bir şekilde aşacak. Zaten şu an inşa edilen santrallerin yüzde 90’ı yenilenebilir santrallerden oluşuyor” dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...