Şimşek: 'CHP ya hesap bilmiyor ya yalan söylüyor'

Şimşek: 'CHP ya hesap bilmiyor ya yalan söylüyor'

Ekonomi Haberleri

Şimşek, "150 milyar liralık bir bütçe açığı ortaya koyarsanız enflasyon patlar, faizler yükselir, döviz bulamaz, mazot alamazsınız" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP'nin seçim bildirgesinde yer alan vaatlere ilişkin, "Ya bunlar sayı saymasını bilmiyorlar ya da milletin gözünün içine baka baka atıyorlar" dedi. Bütçe açığının bu sene 21 milyar lira olduğunu hatırlatan Şimşek, "Siz buna ilave en az 150 milyar liralık bir bütçe açığı ortaya koyarsanız; enflasyon patlar, faizler yükselir, Türkiye ödemeler krizine girer. Döviz bulamaz, mazot ithal edemez. IMF'ye giderler, programı da uygulayamazlar. Herhalde Yunanistan'dan veya Cem Uzan'ın programından kopya çektiler. Popülizmin dozunu aştılar. Türkiye 1990'lı yıllarda popülist uygulamalardan çok çekti. 2001'de fiilen iflas noktasına sürüklendi. Çıksınlar, bu vaatlerin üçte birini hangi harcamaları kısarak, hangi vergileri artırarak, nereden kaynak oluşturacaklarını söylesinler. Ana muhalefetin genel başkanı ile bir araya gelip bu konuları tartışmaya razıyım. Asgari ücretle ilgili vaatlerini yerine getirsinler, asgari ücretli kardeşlerimizin çoğu ya işini kaybedecek ya da tamamen kayıtdışılığa geçilecek. 2011'de de 220 milyar liralık içi boş vaatlerle geldiler ama vatandaş bunu satın almadı" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...