Şimdi de ucuz patates problemi

Şimdi de ucuz patates problemi

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, maliyeti 90 kuruş olan patatesin, tarlada 65 kuruşa kadar düştüğünü belirterek tedbir istedi.

Üretimin dalgalı seyir izlemesinin fiyat istikrarsızlığını beraberinde getirdiğini kaydeden Bayraktar "İhracatta sınırlama kaldırılmasına rağmen pazarlar kaybedildi. Çoğu lokanta ve otel pandemide kapalı ya da tam kapasite çalışmıyor. Talep azaldı, arz fazlalığı oluştu. Rekolte, 2003'ten bu yana ilk defa 5 milyon tonun üzerine çıktı. Üreticiler bu kadar patatesi ne yapacağı konusunda endişeli. Kışlık hasat buruk başladı. Pazarlama sorunu yaşayan ve yeterli gelir elde edemeyen üretici, ekim alanlarını daraltabilir. Yeni pazarlar bulunarak ihracat olanakları geliştirilmelidir. Türkşeker, Atatürk Orman Çiftliği, Tarım Kredi Kooperatifleri acilen piyasaya girmeli, doğrudan üreticiden maliyeti kurtaracak bir fiyatla alım yapmalıdır. Menülerde patatese daha fazla yer verilmelidir. Sosyal yardım kapsamında dağıtılan ürünlere patates de eklenmelidir. Patatesin, sanayiye de entegrasyonu sağlanmalı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...