Şimdi de depocular fırsatçılık yapıyor

- Güncelleme:
Şimdi de depocular fırsatçılık yapıyor

Ekonomi Haberleri

Depremzedelerin ev ve iş yerlerinden çıkardıkları eşyalarını muhafaza etmek için kiralamak istedikleri depoların fiyatları bir anda uçuşa geçti. Hatay’da 100 metrekare metruk bir depo için aylık 35 bin lira ücret talep ediliyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve tüm Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketinin üzerinden 22 gün geçti. Binlerce can kaybının yaşandığı yüzyılın depremi, ülkemizi hüzne boğdu. Bölgede enkaz kaldırma çalışmaları hâlâ devam ediyor.

Ülkemizde böylesine büyük bir felaket yaşanırken, fırsatçılar ise yine boş durmadı. Konut, nakliye, demir, çimento ve otobüs bileti fiyatları depremin hemen ardından yükselmeye başladı. Son olarak bölgede depo olarak kullanılan yerler âdeta karaborsaya düştü. Depremzedelerin evlerinden ve iş yerlerinden çıkardıkları eşyalarını korumak amacıyla kiralamak istedikleri depo alanlarının fiyatları ikiye katladı. 

Şimdi de depocular fırsatçılık yapıyor

“BU YAPILAN VİCDANSIZLIK”

Sosyal medyada isyanını dile getiren Arif T. İsimli kişi “Benim evimin yanında boş bir dükkân var, bu dükkânın normal kirası deprem öncesinde 500 TL civarıydı. 50 metrekare bir dükkân. Deprem dolayısıyla içerisine eşya koymak amaçlı dükkân sahibini aradım, 3.000 TL kira istedi. Bununla ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını rica ediyorum” paylaşımında bulundu. Bir başka şikâyette ise “Eşyalarımız ortada kaldı. Çadırlara yalnızca barınmak için giriyoruz. Ancak eşyalarımızı koyacak yerimiz yok. Depo bulamıyoruz, fiyatlar yükseldi. Bu vicdansızlık” denildi. 

Şimdi de depocular fırsatçılık yapıyor

AYLIK 30 BİN LİRA KİRA

İnternet ilanlarına bakıldığında ise depo fiyatlarının bir anda yükseldiği görüldü. Kahramanmaraş’ta deprem öncesinde 2 bin lira olan 30 metrekarelik bir depo alanı bugün 5 bin liradan kiralaya veriliyor. Bir başka ilanda ise 210 metrekarelik metruk bir depo 30 bin liradan kiralanıyor. Aynı şekilde Hatay İskenderun’da kiraya verilmek için ilana çıkan 100 metrekarelik bir depoya aylık 35 bin lira ücret isteniyor.

Şimdi de depocular fırsatçılık yapıyor

FAHİŞ FİYAT ARTIŞINA HAPİS CEZASI GELİYOR

 Deprem ve salgın dönemlerindeki fahiş fiyat artışlarına hapis cezası geliyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın talimatıyla yeni yasal düzenleme için teknik çalışma başlatıldı. Türk Ceza Kanunu’na eklenecek yeni maddeyle fiyatları fahiş oranda artıranlar 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Ayrıca bu kişilere adli para cezası verilecek. Depremler sonrasında kiraların yanı sıra nakliye ve taşınma ücretlerini artıranlar da bu düzenleme kapsamında değerlendirilecek. Düzenlemenin önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) gündemine gelmesi bekleniyor.

Bakan Bozdağ, 25 Şubat’ta Diyarbakır’da yaptığı açıklamada, depremlerin ardından ceza mevzuatı ve cezai yaptırımlar konusunda bir hazırlık içerisinde olduklarını belirtmişti. Bozdağ, “Çok ağır cezalar öngören düzenlemeler yapacağız ama bu düzenlemeler özel düzenleme olacak, böylesi zamanlarda uygulama imkânı bulacak. Gördük ki mevcut ceza kanunumuz bu konuda yeterli değil” ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...