Silivri’deki gaz deposunun elektriği rüzgârdan

Silivri’deki gaz deposunun elektriği rüzgârdan

EKONOMİ Haberleri

Silivri Yer Altı Doğalgaz Depolama Tesisinde 2017’de başlayan kapasite artırma çalışmalarında sona gelinirken, kuyu sondajları da bir bir tamamlanıyor.

Genişleme çalışmaları doğrultusunda açılan 18 kuyudan dokuzunda gaz akış testi başarıyla gerçekleştirildi. Bu sene sona ermesi planlanan projede 3,2 milyar metreküp olan depo kapasitesinin 4,6 milyar metreküpe, 28 milyon metreküp olan günlük geri üretim kapasitesinin de 75 milyon metreküpe çıkarılması hedefleniyor. Öte yandan bütün tesislerde ihtiyaç duyduğu enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan karşılamak hedefiyle yola çıkan BOTAŞ, Silivri Yer Altı Doğalgaz Depolama Tesisinde de bu doğrultuda hareket ediyor. Tesiste ihtiyaç duyulan elektrik için 4,2 megavat kapasitelik rüzgâr enerjisi santrali (RES) kurulumu yapılıyor. Bu kapsamda RES’in bütün bileşenleri bölgeye getirildi. Parçaların montaj çalışmaları sürüyor. Bu ay içinde elektrik üretecek Silivri Yer Altı Doğalgaz Depolama Tesisindeki RES, genişletme projesi dâhil olmak üzere tesislerde kullanılacak elektrik enerjisinin yüzde 100’ünü karşılayacak. Silivri’deki tesisin açılışının sene sonunda yapılması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...