Silikon Vadisi'nden çıkıp gündelikçi oldu

Silikon Vadisi'nden çıkıp gündelikçi oldu

Ekonomi Haberleri

ABD'de Silikon Vadisi'nde 14 yıl çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönmek zorunda kalan Veysel Berk, evebirilazim.com ile temizlik işini internete taşıdı.

Ev temizletmek basit bir iş gibi görünse de büyük bir problem. Öncelikle bu iş için iyi bir temizlikçi bulmak gerekiyor. Bulduk diyelim, eve gelen temizlikçiye ne kadar güveneceğiz? nbsp;Sadece bununla da bitmiyor, yeni çıkan kanuna göre temizlikçi kadın bir eve 10 defa gelmişse sigorta priminin ödenmesi gerekiyor. Aksi durumda ceza yiyebilirsiniz... Evebirilazim.com'un kurucusu nbsp;Veysel Berk de, benzer problemlerle karşılaşanlardan. 2000 yılında gittiği ABD'de MIT'de İnsan Geni Projesi üzerinde çalışan, Nobel ödüllü fizikçi Steven Chu'nun laboratuvarında çalışma imkanı bulan Berk, Türkiye'ye döndüğünde ofisini temizletecek gündelikçi bulamadığı için internetten temizlik işine girdi. Berk, "AB'de 14 yıl boyunca Silikon Vadisi'nde çalıştım. Annem hastalanınca Türkiye'ye döndüm. Hemen ofis açıp yazılım işine başladık. Hem ofisi hem de evi temizletmek için iki hafta telefonlarda uğraştım, şirketlerle görüştüm. Yok şu anlaşmaları imzalayacaksınız, uzun süreli taahhüt edeceksiniz, tam gün de gelsek iki saat de gelsek aynı ücreti alırız. Fiyatlar da acayip uçuk, yüksek. Ofisteki arkadaşlara sordum 'Siz nasıl temizlikçi buluyorsunuz?' Baktım onlarda da aynı problem, eş dost tanıdık soruyorlar. Bazen temizlikçi geliyor bazen gelmiyor. Anladım ki hemen gelebilecek, pratik, referanslı ve güvenilir temizlikçi bulmak çok zor. Bu sorunu çözmek için eve biri lazım dedik ve yola koyulduk. 3 hafta gibi kısa bir sürede hizmete başladık" dedi.
Siteyi ilk hafta 30 bin kişinin ziyaret ettiğini ve 1400'ün üzerinde iş başvurusu aldıklarını anlatan Berk, "Kısa sürede yüzlerce müşteriye ulaştık. Müşterilerimiz arasında üniversite hocaları, doktorlar, avukatlar, ev hanımları var. Bunun dışında KOBİ'lere de hizmet sunuyoruz. Bir hizmet alan müşterilerimizin bir ay içerisinde kesin ikinci bir hizmeti satın alıyor" diye konuştu.


En çok talep Şişli'den nbsp;
Şu anda nbsp;hizmet alanlarının sadece İstanbul olduğunu söyleyen Veysel Berk, "Yakın zamanda Ankara, İzmir gibi büyükşehirlere de hizmet vermeye başlayacağız. İstanbul'da Şişli, Beşiktaş, Ataşehir, Beylikdüzü dahil birçok semtten çok yoğun talep alıyoruz. nbsp;2+1 ve 3+1 diğerlerinden çok daha yoğun fakat büyük villa temizliği ile ilgili de çok ciddi talepler var. Bir ev ortalama 120 TL" diye konuştu. nbsp;



Temizlikçi kadının bir aylık kazancı 3000 nbsp;TL
Temizlikçi seçerken yüz yüze görüştüklerini, sağlık raporundan, sabıka kaydına kadar baktıklarını dile getiren Veysel Berk, "Referanslarıyla görüşüyoruz. İşe alım uzmanlarımızdan tam puan almışsa, bizim tarafımızdan özel olarak kirletilmiş demo evimize götürüyor ve temizlik yapmasını istiyoruz. Tüm bu süreçlerden başarı ile geçen adayı, Eve Biri Lazım sistemine dahil ediyoruz. Temizlikçilerimize, her gün iş alma imkanı sunuyoruz ki, bu önemli bir durum. Tek başına çalışan bir temizlikçi her gün iş bulamayabilir" dedi. Berk, temizlikçilerin günde ortalama 8 saat çalıştığını, aylık kazançlarının ise 2500 - 3000 TL arasında değiştiğini söyledi. nbsp;




Ömer Temür / nbsp;omer.temur@tg.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...