Sigorta primini azaltacak düzenleme tamamlandı

Düzenleyen:
Sigorta primini azaltacak düzenleme tamamlandı

Ekonomi Haberleri

Mehmet Şimşek, trafik sigortasında yaptıkları düzenlemenin sektör tarafından fiyatlara mutlaka yansıtılması gerektiğini söyledi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zorunlu trafik sigortalarında primlerin daha etkin bir şekilde düşürülmesi için yeni bir mevzuat hazırladıklarını söyledi. “Yeni mevzuat ile mevcut durumda şirketlerce belirlenen ve 1 ay süresince değiştirilemeyen zorunlu trafik sigortası tarifelerinin şirketlerce günlük olarak değiştirilebilmesine imkan verilmiş olup, prim belirleme sıklığının serbestleşmesi sağlanmıştır” diyen Şimşek, düzenlemenin, zorunlu trafik sigortası primlerinin değişen şartlara daha süratli uyumunu sağlamayı ve primlerin şirketlerce makul seviyelerde belirlenebilmesini amaçladığını vurguladı. Araç sahiplerine poliçe vadesi gelmeden rekabetçi ortamda belirlenen primleri araştırıp en uygun teklifi bulmaları tavsiyesinde bulunan Şimşek, yaptıkları düzenlemelerle sektörün rahat nefes almasını ve zararlarının azaltılmasını sağladıklarını kaydetti. Sıranın sigorta şirketlerinde olduğuna işaret eden Şimşek, “Sektörün de Hazine’nin yetkilerini kullanmasına gerek bırakmadan, yeni düzenlemeleri fiyatlara mutlaka yansıtması lazım” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...