Sigara fiyatlarına zam erken geldi! En pahalı sigara markası 40 TL'yi aştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sigara fiyatlarına zam erken geldi! En pahalı sigara markası 40 TL'yi aştı

Ekonomi Haberleri

Sigara fiyatlarına 6 Haziran'da zam geleceği öne sürülmüştü. Sigaraya zam öne çekildi. Gece yarısı 5 TL birden arttı. Zamla en pahalı sigara markası 40 TL'yi aştı. İşte güncel sigara fiyatları...

Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde sigara satışlarına kota koyulduğu ve fiyatlarına 8-9 TL arasında zam geleceğini açıklamıştı. Sigara fiyatlarına beklenen zam dün geldi. Philip Morris (PMI) grubu sigaralar 5 TL birden arttı. Zamla en pahalı sigara markası 40 TL'yi aştı.

PMI GRUBU SİGARA FİYATLARINA ZAM GELDİ

Philip Morris grubu tüm sigara ürünlerine 5 TL zam yaptı. Bu zam ile beraber 33 TL’ye satılan bir kutu sigara artık 38 ila 42 TL bandında satışa sunulmuş olacak.

  • MRLBRL 41 TL, 
  • PRLMNT 42 TL, 
  • MRTT 39 TL, 
  • LRK ise 38 TL

KOTA KOYAN SİGARA FİRMALARI ŞİKAYET EDİLDİ

Öte yandan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), daha önce zam gerekçesiyle sigaraya kota koyan firmaları Rekabet Kurumu'na şikayet etti. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu konuyu Rekabet Kurulu'na intikal ettirdik. Sigara firmaları ile ilgili mutlaka yaptırım yapılmalı. Aksi halde kısıtlı sigara satışı yapan firmalarla ilgili sigara satmama kararı alacağız.” ifadelerini kullandı.

BU VİDEO DA İLGİLNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...