Sicil affını yok sayan bankalara sert uyarı

Düzenleyen:
Sicil affını yok sayan bankalara sert uyarı

Ekonomi Haberleri

Hükûmetin çıkardığı sicil aflarını bankaların uygulamadığına dair şikâyetler bulunduğunu söyleyen Bakan Tüfenkci “Uyarıyoruz, yaptırımları devreye almaktan çekinmeyiz” dedi...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sicil affını yok sayan bankalara, “Yaptırımları devreye almaktan çekinmeyiz” dedi. Bir televizyon kanalında konuşan Tüfenkci, “Biz hükümet olarak sicil aflarını çıkartıyoruz ama bankalar uygulamıyor deniyor. Geldiğimiz noktada bazıları yasayı uyguluyor. Birçok esnaftan şikayet geliyor. Kredi kartını geciktirerek ödemiş kara listedesin deniyor. Şartları taşıyorsa yapılandırma imkânı getirin. Bakıyoruz uygulamaya ben geçmişte kredi kartımı gecikmeyle ödemişim ama kart borcum şu anda yok. Bana kredi vermeyeceklerini ifade ediyorlar. Bankalar bu konuda gerekli dikkat ve özeni göstermeli. Faizsiz kredileri hayata geçirdik, burada da bankalar bir takım nedenlerle sıkıntılar meydana getiriyorlar. Bankalarla bir daha görüşeceğiz, biz uyarıyla şu anda geçiriyoruz. Yaptırımları da devreye sokmaktan çekinmeyiz” dedi.
Tüfenkci, son yıllarda esnafa sağlanan desteklerin arttığını, işçi desteği sağlandığını, işini büyütmek isteyen esnafın ise çalıştıracak işçi, çırak bulamadığını, çıraklık eğitimine dair ciddi çalışmaları bulunduğunu söyledi. 16 Nisan’da yapılacak referandumun sonucunun en çok ekonomiyi ilgilendireceğini söyleyen Tüfenkci, “Ekonomi için istikrar gerek. Ekonomimiz 2016 yaşadığı darbe girişimine, ekonomik terör saldırılarına rağmen gösterdiği performansla 2017’ye güçlü şekilde girdi. Ocak ve şubat ayı ihracatımız artış gösterdi. İnşallah martta da ciddi bir artışla trendini sürdürecek” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...