SGK'dan emekliye kötü haber!

SGK'dan emekliye kötü haber!

Ekonomi Haberleri

SGK emekli maaşları ile ilgili davanın temyiz aşamasında olduğunu duyurdu.

SGK Başkanlığınca, emekli aylıklarının hatalı nbsp; hesaplandığı yönünde kesinleşmiş bir yargı kararının bulunmadığı bildirildi.
nbsp;
SGK Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bazı yazılı basın nbsp; kuruluşlarında, "Emekli Maaşları Eksik Yatmış, Yargıtay: Emekli Maaşları Yeniden nbsp; Hesaplanmalı" ifadesi ile "Elazığ'da dava açan bir emeklinin davayı kazandığı ve nbsp; kararın da Yargıtay tarafından onandığı ve emeklilerin aylıklarında hatalı nbsp; hesaplama olduğu" ifadesinin yer aldığı haberlerin gerçekle örtüşmediği nbsp; duyuruldu.
nbsp;
Açıklamada, habere konu emeklinin 13 Ekim 2000'de emekli olduğu ve nbsp; aylık hesaplama yönteminin değiştirilmesi nedeniyle, 2000 Ocak döneminden nbsp; itibaren aylıklara yapılan artışları alamadığını, yapılan aylık artışlarının nbsp; eksik olduğunu ve emsallerine göre maaşının az olduğunu belirterek Elazığ İş nbsp; Mahkemesine kurum aleyhine dava açtığı aktarıldı.
nbsp;
Açıklamada, şunlara yer verildi:
nbsp;
"Dava yerel mahkeme tarafından bilirkişi raporu doğrultusunda emekli nbsp; lehine karar verilmiştir. Yerel mahkeme kararına, esas bilirkişi raporunun nbsp; incelenmesinde, raporun kanuna aykırı şekilde farklı yöntemler kullanılarak nbsp; hazırlandığı anlaşıldığından, karar Kurumumuzca temyiz edilmiştir.
nbsp;
Bunun üzerine, Yargıtay 10'uncu Hukuk Dairesi, 24 Kasım 2014 tarihli nbsp; 20174/17727 Esas ve 2014/24661 sayılı kararında: emekli hakkındaki bilirkişi nbsp; raporunda belirtilen aylık hesaplama yönteminin yasal ilkelere uygun olmadığı ve nbsp; hatalı değerlendirme sonucu yazılı hüküm kurulması nedeniyle kararın Kurum lehine nbsp; bozulduğu tespit edilmiştir.
nbsp;
Anlaşılacağı üzere, emekli aylıklarının hatalı hesaplandığı yönünde nbsp; kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmamakta olup, dava süreci halen devam nbsp; etmektedir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...