Seysu ile meyve suyuna baklava ile raflara girecek

Seysu ile meyve suyuna baklava ile raflara girecek
Ekonomi Haberleri

Helva, reçel, tahin, pekmez ürünlerinde Türkiye'nin en büyük firmalarından bir olan Seyidoğlu, gıdanın her alanında büyümeyi hedefliyor.

Seysu ile meyvesuyu işine girmeyi planlayan Seyidoğlu, vakumlu baklava ile market raflarında yer alacak. Hadımköy'de bulunan 8 bin metrekarelik fabrikada üretim yapan firma Osmanlının geleneksel lezzetlerini günümüze taşıyor. Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, ürettikleri ürünlerin annelerin el emeği ürünleriyle neredeyse aynı olduğunu belirterek, "Helva, reçel, bal, pekmez, fındık kreması olmak üzere toplamda 350'ye yakın ürün çeşidimiz var. 20 gramdan 20 kiloya kadar üretim yapıyoruz. Sultanbacı, Seysu ve Çokomiss markalarıyla faaliyet gösteriyoruz. Osmanlının geleneksel lezzetlerini yurt dışına tanıtıyoruz. Orta Doğu, Avrupa ve Afrika başka olmak üzere 24 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ürünlerimiz İngiltere'de Walmart ve Tesco mağazalarında satılıyor" dedi. Ev dışı sektörde de pazar lideri olduklarını belirten Göksu, "İnsanlar artık kahvaltılarını evlerde yapmıyor. Kadınlar daha çok iş hayatında yer alıyor. Kahvaltılık ürünlerde pazar lideriyiz. Günlük bir milyon adet kapasitemiz var. Ciromuzun yüzde 25'i buradan geliyor geliyor" diye konuştu. Gıdanın her alanında büyüme hedefiyle yola çıktıklarını dile getiren Göksu şöyle konuştu: "Premium markamız olan Sultan Bacı'yı genişletmek istiyoruz. Sultan Bacı adı altında baklava üretimi yapacağız. Şuan 14 tane Sultan Bacı mağazamız var. 2015 yılında 3 tane daha açacağız. Reçelhane adında bir markamız daha olacak. Nisan ayında Recelhane markalı ürünlerimiz piyasada olacak. Osmanlı'daki tüm reçelleri yapacağız. Seysu ile 2015 yılının sonda meyvu suyu işine de girmeyi planlıyoruz. Ayrıca baklavayı vakumlayarak marketlerde yer alacağız. Şuan böyle bir ürün yok. Beğenileceğini umuyoruz."


Susam vergisi bizi çok zorluyor

Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, sektörün önündeki en büyük engelin susam vergisi olduğunu belirterek, "Tahin helvası susamla yapılan bir ürün. Susamın yüzde 90-95'i ithal ediliyor. Bisküvi tarzı ürünler için yüzde 10 uygulanan susam vergisi bizim sektörümüz için yüzde 24 olarak uygulanıyor. Sektörümüzde de susam vergisinin yüzde 10'lara çekilmesini istiyoruz. Ekonomi Bakanlığının bu konuda bir çalışması var. İnşallah 2015'te sonuçlanacak. Eğer vergiler inerse helva ve tahinin fiyatı ortalama yüzde 15 düşer" dedi.
ÖMER TEMÜR


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...