Seyahat severlere alternatif seçenekler

Düzenleyen:
Seyahat severlere alternatif seçenekler

Ekonomi Haberleri

Ukrayna'nın başkenti Kiev ve tarihi dokusuyla kendine hayran bırakan Lviv, Gürcistan'ın başkenti Tiflis, kardeş ülke Azerbaycan'ın başkenti Bakü ve dahası...

Ukrayna ve Türkiye arasındaki vize serbestesi anlaşması gereği, Ukrayna devleti Türk vatandaşlarından 60 günü geçmeyen ziyaretlerinde vize istemiyor. Türk Hava Yolları'nın başkent Kiev'e hemen hergün tarifeli uçuşları bulunuyor. THY, Ukrayna'nın önemli şehirlerinden olan Lviv'e ise haftada 3 gün tarifeli uçuşlar gerçekleştiriyor.

Dnieper Nehri’nin her iki yakasında, ülkenin orta kuzeyinde yer alan Kiev, Ukrayna’nın başkentidir. M.S. 5. yüzyılda kurulmuş olan kent, tarihin belirli dönemlerinde Rusya ve Beyaz Rusya’ya başkentlik yapmıştır. 

Seyahat severlere alternatif seçenekler

- Lviv

Ukrayna’nın batı bölümünde yer alan Lviv, Doğu Galiçya’nın geçmişteki başkenti ve bugün de önemli kültürel merkezlerden biri. Tarihi şehir merkezi UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor.

Seyahat severlere alternatif seçenekler

- Komşu başkent Tiflis

Komşu ülke Gürcistan’ın başkenti Tiflis, Kura ırmağının iki kıyısında 350 km. boyunca uzanır. Ülkenin endüstri, kültür, ve sosyal merkezi de olan Tiflis, eski zamanlarda İpek Yolu üzerinde yer alıyordu. Bugün, bir ucu Türkiye’de olan Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattının bir durağı olarak enerji hattının üzerinde. Türk Hava Yolları'nın her hafta uçuşlarının bulunduğu kente kara yolu ile Batum üzerinden de ulaşılabilmekte. Türk vatandaşları Gürcistan'ı vizesiz ve pasaportsuz ziyaret edebilmektedir.

Seyahat severlere alternatif seçenekler

- Rüzgarlar Şehri Bakü

"Gardaş" Azerbaycan'ın başkenti Bakü, Hazar Denizi kıyısına kurulmuş tarihi bir şehir. Kafkaslar’ın en büyük şehri, en önemli kültür ve ticaret merkezi Bakü, "Rüzgarlar Şehri" olarak anılıyor. Azerbaycan Hava Yolları ve Türk Hava Yolları'nın Bakü'ye tarifeli uçuşları mevcut. Türk vatandaşları Bakü Haydar Aliyev Havalimanı'nda vize alabiliyor. Karayolu ile Gürcistan üzerinden Azerbaycan'a ulaşmak isteyen vatandaşlarımıza, seyahatleri öncesi vize almalarını öneriyoruz.

Seyahat severlere alternatif seçenekler

- Tarih kokan Budva ve Kotor

Balkanların güzel ülkesi Karadağ'ın en ünlü şehirleri Budva ve Kotor kendinizi masal diyarında bulmanıza neden olabilir. Tarihiyle ön plana çıkan şehir eşsiz doğasıyla da ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Türk Hava Yolları'nın Karadağ'ın başkenti Podgorica'ya tarifeli uçuşları mevcut. Podgorica üzerinden kara yolu ile Budva ve Kotor'a bir buçuk saatlik bir sürede ulaşabilirsiniz. Karadağ ziyareti için Türk vatandaşlarının vizeye ihtiyacı yoktur.

Seyahat severlere alternatif seçenekler

- Balkanların güzel şehri Saraybosna

Balkanların bir başka önemli ülkesi Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna, zengin kültürü ve tarihi ile ziyaretçilerini bekliyor. Başkent Saraybosna'ya Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçuşlarıyla ulaşabilirsiniz. Umut Tüneli, Viyeçnitsa, Vrelo Bosne, Zuta Tabija ve Başçarşı görülmesi gereken yerlerden bazıları. Saraybosna çevresindeki farklı şehirleri de görmenizi tavsiye ederiz. Bosna Hersek ziyareti için Türk vatandaşlarının vizeye ihtiyacı yoktur.

Seyahat severlere alternatif seçenekler

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...