Sert iniş çıkışlara hazır olun

Sert iniş çıkışlara hazır olun

Ekonomi Haberleri

Fitch, Türkiye'ye net sermaye girişinde bir yavaşlama büyük ihtimalle ekonomik büyümeyi yavaşlatacağını, ancak bir krizi tetiklemeyeceğini belirtti.

nbsp;Fitch, kriz yaşanmamasını beklemelerine neden olarak Türkiye'nin güçlü temel göstergelerini işaret etti. Bununla birlikte Fitch, net sermaye girişine bağımlılığın Türk ekonomisi için ana risklerden biri olduğunu ve uzun süreli fonlama açığının sert ekonomik iniş riski oluşturacağını vurguladı. nbsp; Kısa vadede, büyük cari işlemler açığını, yüksek enflasyon ve zayıf uluslararası likiditenin Türkiye'nin manevra alanını kısıtlayacağını belirten Fitch, Türkiye'nin düşük ve daha kolay fonlanın bir cari işlemlerle açığına paralel olarak büyüme beklentilerini ayarlamasının gerekeceğine inandıklarını da ifade etti. Büyümeye yönetik risklere rağmen, Türkiye'nin güçlü kamu finansmanının bir ödemeler dengesi krizinden korunmasına yardım edeceğine inandıklarını ifade eden Fitch, Türkiye'nin kamu borç rasyosunun GSYH'nın yüzde 38'i gibi ılımlı bir seviyede olduğunu, bütçe açığının düşük olduğunu ve ortalama borç vadesinin başarılı şekilde uzatıldığını vurguladı. Fitch, ek tamponlar olarak ise güçlü bankacılık sistemini, ılımlı konut kredilerini ve dinamik özel sektörü gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...