Seralar ayağa kalkacak

Seralar ayağa kalkacak

EKONOMİ Haberleri

Akdeniz’de geçtiğimiz günlerde etkisini gösteren hortum ve fırtına, seralarda hasara yol açarken, devlet harekete geçti.

Osman Çobanoğlu
ANKARA

Seralarda meydana gelen hasar için Tarım Sigortaları Havuzu’ndan (TARSİM) 20 milyon lira ödeme yapılmıştı. En son yapılan 15 milyon TL ödeme ile birlikte hortum ve fırtınadan etkilenen seralar için toplamda 35 milyon TL ödeme yapılmış oldu. Açık alanda zarar gören portakal bahçeleri başta olmak üzere tarım alanları için de yaklaşık 4 milyon TL ödenecek. Hem Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın hem de Gıda Komitesinin süreçleri yakından takip ettiği belirtiliyor. Geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hasar tespitinin 20 gün süreceğini, devletin üzerine düşeni yapacağını belirtmiş, tarım sigortalarının mutlaka yaptırılmasını tavsiye etmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...